חוק החיזוק נגד רעידות אדמה

  • חוק החיזוק נגד רעידות אדמה
    סיני | 31/07/2014 22:36

    1. האם חוק החיזוק נגד רעידות אדמה מחייב גם את בעלי הדירות שמסרבים לחזק את הבניין נגד רעידות אדמה ע''י מכירת כל זכויות הבנייה כשאין זכות תמ''א על הבניין אלא זכות תוספת בנייה של קומה וחצי מכוח תב''ע?

    2. האם בניית תוספת קומה וחצי מכוח תב''ע מחייבת רוב זהה כמו רוב של תמ"א 38?

    3. האם לרוב של [66 אחוז] בעלי הדירות בבניין יש זכות לתבוע אצל המפקחת על רישום המקרקעין בעל דירה שמסרב לחיזוק הבניין נגד רעידות אדמה מכוח תב''ע?

    4. האם יש כלשהוא קשר בין חוק החיזוק נגד רעידות אדמה לחיזוק בניין נגד רעידות אדמה מכוח תב''ע [בגלל הוספת קומה וחצי]?

    • חוק החיזוק נגד רעידות אדמה
      עו"ד גילי לוי | 12/08/2014 16:41

      סיני שלום,

      אני לא מכיר מקום בו אין זכויות מכוח תמ"א כאשר הבניין אינו מחוזק. אם הוא נבנה לפני שנת 80 ואינו מחוזק חלה עליו תמ"א 38, אם הוא מחוזק - לא חל עליו חוק החיזוק.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון

    • חובת חיזוק נגד רעידות אדמה
      בלהה | 23/12/2014 09:55

      האם יש חובה לשכן שיש לו 75% מזכויות הגג ומטרתו רק להרחיב את דירתו לגג ולא במסגרת התמ"א. האם יש לחייב אותו לחזק בעצמו נגד רעידות אדמה בבנין שנבנה ב ?1950

      • חובת חיזוק נגד רעידות אדמה
        עו"ד אילן הלוי | 23/12/2014 17:55

        שלום בלהה

        צריך לבדוק בעיריה מה המדיניות שלה במקרה כזה. הרוב מבינים שלא ניתצן להפיל על בעל דירת הגג את חיזוק הבנין כולו.

        בברכה,

        אילן הלוי, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38