שוכר חלופי

  • סוגיה בעניין שכירות נכס
    איציק | 23/07/2014 12:40

    שלום רב,
    לצד א' יש נכס שהוא משכיר לצד ב' בחוזה לשנה כאשר יש אפשרות לצאת מן החוזה בהתראה של חודש.
    לאחר שבעה חודשים צד ב' רוצה לתת התראה שהוא עוזב ומביא דיירים במקומו.
    הבעיה שהוא חתם על בלעדיות עם מתווכת שתביא שוכרים, כאשר השוכרים הגיעו דרך פרסום באינטרנט של צד א'!
    כעת המתווכת דורשת את השכר שסוכם.
    השאלות:
    1. האם המתווכת יכולה לגבות תשלום על עיסקה שלא הייתה מעורבת בה למרות הבלעדיות?
    2. האם לצד ב' השוכר, יש זכות לחתום בלעדיות עם מתווכת כאשר מדובר בנכס שבבעלות המשכיר צד א'?
    3. האם המשכיר צד א' יכול להשכיר את הדירה לדיירים החדשים (צד ג') לאחר שהשוכר יפנה את הדירה?
    תודה מראש.

    • שוכר חלופי
      עו"ד ציפי רוזנברג | 25/07/2014 15:46

      איציק שלום
      אינני מבינה את הסוגיה.
      ככל ויש שוכר חלופי, אזי אף צד לא נפגע. על המתווכת להראות שהיתה הגורם היעיל וההתקשרות של המתווכת היתה לפי מה שאני מבינה מול הבעלים.

      בהצלחה
      עו"ד ציפי רוזנברג
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין