בעיות פרוצדוראליות בהסכמת דיירים

  • מה דין תביעה אפשרי
    אדווה | 26/05/2014 20:16

    אשמח לדעת מה הדין בתביעה כשיש רוב מסכים לתמא 38, ומיעוט דיירים אחד תושב חול- אין אישור מסירה, ש/ני דיירים אחרים קטינים ע"פ חוק, וזוג קשישים המתנגד משום שהחניות באות ע"ח הגינה ומתנגדים משום שאין אינה כוללת בניית מרחב מוגן דירתי
    הבקשה להיתר בניה אף אושרה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה וכל התנגדויות הנתבעים נדחו על ידה
    תודה רבה

    • בעיות פרוצדוראליות בהסכמת דיירים
      עו"ד גילי לוי | 28/05/2014 15:18

      אדווה שלום,

      ראי כי שיניתי את תוכן השאלה. מדובר במקרים מוכרים לפיהם אין התנגדות מהותית של דיירים לפרויקט אולם טכנית/פרוצדורלית קיימת בעיה להחתים אותם. במקרה כזה יש 2 אלטרנטיבות:
      1. לפתור את הבעיה הטכנית (הגשת בקשה לאישור הקטינים לביהמ"ש לענייני משפחה, החתמת דייר חו"ל בפני הקונסול וכיו"ב).
      2. אם יש 66% בלעדיהם, להתקדם ולהגיש תביעה מתאימה למפקח.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון

      • האם הבנתי נכון?
        אדווה | 28/05/2014 17:44

        תודה רבה,
        כלומר אפשר להתקדם ולקבל פס"ד חרף ההתנגדות של המיעוט, גם ללא חתימת הדייר מחו"ל, או אפוטרופוס הקטינים לפי הוראת בהמ"ש.
        מודה לך מאד.

        • חידוד
          עו"ד גילי לוי | 29/05/2014 12:26

          אדווה שלום,

          הבנת נכון. אולם צריך לוודא לפני כן שאכן בפועל חתמו מעל 66%.

          בהצלחה!