תמ"א 38 - שכירות בתמא

  • שכירות בתמ"א
    מיטל | 21/05/2014 00:55

    שלום רב, בחודש ספטמבר האחרון אני ושותפה שלי חתמתנו על חוזה לשכירות דירה.נאמר לנו כי אמור להתחיל שיפוץ תמא ,אך המועד לא ידוע וכנראה יקח זמן.הוספנו סעיף לחוזה כי ברגע שיחל השיפוץ שכר הדירה ירד לסכום X. בחודש מרץ תלו דף בחדר המדרגות ,בהתראה של יומים שהשיפוץ מתחיל.מסתבר שבעל הדירה כלל לא ידע על כך והשיפוץ אכן התחיל תוך יומיים עם שכר הדירה שסוכם בהתאמה.בפגישה עם בעל הדירה בעקבות כך נאמר בע"פ כי הוא מתחייב לעדכן אותנו על כל צעד דרסטי בתהליך,כגון הריסת חדר מדרגות ,סגירת הסלון לצורך מרפסת שמש וכו'.היום הופתעתי לגלות כי חדר השינה שלי עומד להיסגר בשבוע הבא ועלי לפנות את כל תכולתו עד לסיום הבניה,מה שמונע מבעדי להשתמש בחדרשלי.בגלל שאנחנו שותפות לדירה ולא זוג,אין באפשרותי להמשיך לשהות בדירה ואין ביכלתילהיערך לכך בשבוע ימים.גם מציאת דירה לוקחת זמןשלא לדבר על הוצאה כספית של הובלה וכו.בחוזה עלי להודיע 60 יום על עזיבה.ששאלתי היא האם ניתן לבטל את החוזה?האם אני יכולה לא להסכים לשלם את התשלום לדירה במשך הזמן שהחדר סגור לצורך שבירת קירות ,הוא אמר שזה ייקח בערך 3 שבועות שהורסים את 2 הקירות ואז בונים במקום קירות גבס אשר יהיו מקבילים לקירות החיצוניים החדשים כולל ביטול החלון שבחדר בקיר אחד ובקיר נוסף יישאר חלון אך הוא מקביל לקיר בטון שבו יהיה החלון החיצוני החדש.האם זוהי הפרה יסודית של החוזה?שמח לתשובה בהקדם.תודה רבה

    • תמ"א 38 - שכירות בתמא
      עו"ד אילן הלוי | 21/05/2014 09:44

      מיטל שלום!

      לפי מה שאני מבין לא ניתן להתגורר בדירה בתקופת העבודות בדירה. ברור שבתנאים אלו את לא צריכה לשלם בתקופה זו שכר דירה וכנראה גם מגיע לך מעבר לך פיצוי מסוים על אי הנוחות והמיידיות שזה נעשה. לגבי ביטול ההסכם - קודם כל תחיליטי מה את רוצה. כנראה שלא בעל הבית ולא אתן לא הבנתם מה הולך להיות בדירה במסגרת העבודות ולא צפיתם זאת מראש. עדין ובתנאים אלו נראה לי כי אם תודיעו לבעל הדירה שאתן עוברות לדירה אחרת ולא חוזרות אז הוא לא יוכל לעשות דבר. בכל מקרה אני מאוד ממליץ לשבת מהר ולדבר איתו ולנסות להגיע להבנות.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • שכירות בתמ"א
        מיטל | 01/06/2014 02:20

        ראשית,תודה רבה על המענה.שוחחתי עם בעל הדירה והסברתי לו כי מכיוון שאין לי חדר בחודש הקרוב ואני ישנה בסלון ומעבירה את כל חפציי לשם,איננו  מוכנות  לשלם שכר דירה בכלל עד לתום שבירת הקירות של החדר ובניית קירות הגבס החלופיים.לטענתו מכיוון שרק שליש מהדירה נפגע,עדיין עלינו לשלם ובסופו של יום דורש 800 ש"ח סה"כ לכל הדירה לתקופה זו ולאחר שקירות הגבס יבנו ואוכל להחזיר חפציי לחדר שנחזור לשלם את הסכום שסכמנו לתמ"א שהוא 3000 ש"ח.החדר לא חוזר לקדמותו במאה אחוז שכן,חלון אחד מתבטל והחלון השני מקביל לקיר החדש החיצוני שבו יש חלון נוסף.מצאתי דירה שכנראה אוכל לעבור אליה רק בסוף אוגוסט..מחר שוברים את קיר החדר ,האם אני יכולה להתעקש שלא לשלם גם את ה800?ולאחר סיום התהליך של החדר לשלם 2000?האם מתוקף החוזה הוא יכול לדרוש ממני לפנות מייד את הדירה או תוך שישים יום ועדיין לדרוש תשלום?אני אובדת עצות...אני מצרפת את סעיפי החוזה הנוגעים לדבר..אשמח מאוד לעזרה

        • תמ"א 38 - שכירות
          עו"ד אילן הלוי | 01/06/2014 10:43

          היי מיטל!

          לא צרפת דבר. בכל מקרה- זה ענין של הסכמות בינכם. על פניו נראה כאילו את יכולה להודיע לו כי על ביטול ההסכם מחמת הפרתו על ידי יהבעלים. יחד עם זאת אני לא מכיר את כל הנסיבות ואת הוראות ההסכם. איזה בטחונות יש אצלו? למה את לא אמרת לו את מה שכתבת כאן?

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          • קובץ מצורף שכירות בתמ"א
            מיטל | 02/06/2014 00:39

            אכן אמרתי לו, אך הוא מבחינתו מעוניין שנסיים את החוזה בהודעה שלנו כעת או שנשלם כפי שהוא מבקש ,כפי שציינתי קודם.כרגע אין באפשרותי לעזוב את הדירה ולכן אני מעוניינת בתנאים שהצעתי לו.יש אצלו צ'ק ביטחון.