שאלות טכניות בתמ"א 38

  • שאלות טכניות בנושא תמ"א 38
    דייר מבניין סמוך ומודאג | 11/05/2014 12:41

    בניין סמוך רוצה להוסיף 2.5 קומות. אין גם כך מספיק מקומות חניה בבניין וברחוב למה שקיים היום.
    לפני כ-3 שנים ניסו לאשר. אכן הצליחו בעיריה (פ"ת) לאשר את התמ"א (מדובר על יזם שהוא בין הבכירים בנושא בארץ).
    בפניה לועדה המחוזית הוחלט שללא התכנסותה לא ייעשה כל צעד בנושא. התוצאה שהם משכו את היזמות (כנראה בגלל בעיית חנויות).

    לפני כמעט שנה הגישו שוב את אותה תוכנית שנראת בסרטוטים זהה למדי. אבל בינתיים היו הבחירות ברשויות המקומיות והכל נעצר.

    שאלה 1: האם מותר להם להגיש אותה תוכנית שוב שזהה ו/או כמעט זהה?

    לנו דירה במבנה סמוך שקיים נוף. כפועל יוצא מתמ"א במקום נוף תהיה חומה וחדירה לפרטיות בשל קרבת שני הבניינים אחד לרעהו (הייתה גם חריגת בנייה בבניין הקיים ולא ברור איך מאשרים על חריגה - משמע עבירה על החוק בנייה נוספת?!).

    שאלה 2:
    הגיע אלינו מכתב בדואר רגיל שכתוב עליו דואר רשום. נמסר תאריך (מחוק) לעוד 3 ימים ואחרי זה נקבע תאריך לעוד 10 ימים. מה המועד המינימאלי להזמין את הדיירים המתנגדים והאם חייבת להיעשות פניה בדואר רשום (כאמור עשו בדואר רגיל במועד של כ- 10 ימים בלבד!).

    שאלה 3:
    איזה סעיף בחוק אנו יכולים לבקש כדי פיצוי על ירידת ערך הבית וייתכן אף עזיבת הדיירים בשכירות כתוצאה מפעולות הבנייה המתוכננות? והאם הועדה המקומית היא המקום לעלות זאת?

    שאלה 4:
    האם יכולים לדרוש פיצוי לכל חדר המדרגות ושיפוץ הבניין שלנו בשל עבודות שהם עושים?

    שאלה 5:
    בישיבה על מה מתבוננים? הערה: ראיתי בהסכם של הדיירים מול היזם שההסכם היה עם תוקף של 18 חודשים בלבד וממזמן עבר לו זמן זה. כמו גם נמחקו תאריכים לפתע בכמה שנים דבר המעלה חשדות כבדים על סמכות היזמים ובכלל לפעול בעניין.

    • שאלות טכניות בתמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 14/05/2014 12:36

      לדייר המודאג שלום,

      1. אין מניעה להגיש התוכנית שנית. על אחת כמה וכמה מקום בו עשו שינויים/תיקונים בתוכנית.
      2. לגבי פיצוי - אין אופציה לבקש פיצוי מהיזם או הדיירים בבניין שבו מתבצעת התמ"א. יש התייחסות בחוק לאפשרות לדרוש פיצוי מהוועדה המקומית עקב פגיעה ישירה או עקיפה שלכם, אולם לגבי הסיכויים והאפשרויות יש להיוועץ פרטנית עם עו"ד מתחום התכנון והבנייה.
      3. הליך הוצאת ההיתר הוא ארוך ומייגע ולעיתים חורד מתקופות הזמן שנקבעו בהסכם בין הצדדים. אני מניח שהצדדים הסכימו להאריך את התקופות. לא נוגע לדיירים בבניינים הסמוכים.

      בהצלחה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון