אי יכולת להשכיר את הנכס שבבעלותי עקב עבודות תמ"א

  • אי יכולת להשכיר את הנכס שבבעלותי עקב עבודות תמ"א
    רונן | 10/05/2014 23:55

    שלום רב,

    בבעלותי חנות בבניין בו עומדות להתבצע עבודות תמ"א 38. כחלק מהעבודות, מתכוננות להתבצע עבודות חפירה גם בתוך שטח החנות בבעלותי בכדי לחזק את יסודות הבניין ולכן אינני יכולה להשכיר את החנות לכל אורך התקופה.

    כיצד עלי לפעול בכדי לקבל פיצויים? הקבלן מוכן להשכיר ממני את החנות, אך במחיר נמוך ב50% משכ"ד אותו אני מעוניין לדרוש (שכ"ד זהה לחנות בשטח דומה שנמצאת בסמוך לחנות שבבעלותי).

    תודה רבה!

    • אי יכולת להשכיר את הנכס שבבעלותי עקב עבודות תמ"א
      עו"ד גילי לוי | 11/05/2014 11:52

      רונן שלום רב,

      ראשית, העניין נתון למו"מ בינך לבין היזם. אין בדבר כללים ברורים.
      יש לציין כי חשיבות רבה יש לעובדה אם הכניסה לתוך החנות היא חובה מבחינת הפרויקט. ככל שכן, ללא חתימתך לא ניתן יהיה להתקדם בפרויקט שכן אם מדובר בכניסה לתוך שטח פרטי (דירה, חנות) ולא רק עבודות ברכוש המשותף או אז נדרשת חתימה של כל בעל זכות שלשטח הפרטי שלו צריכים להיכנס. אם זה המצב, הרי שהכף במו"מ לגבי גובה הפיצוי נוטה לכיוונך.

       גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון