תמ"א 38 - חידוש הסכם

  • חידוש חוזה בבניין שאמור להתחיל תמא
    עומר | 06/04/2014 11:40

    שלום,
    לפני 5 חודשים תלו מהעיריה שלט שהבניין בו אני שוכר דירה עומד לעבור תמ"א, אני רוצה לחדש את החוזה בדירה אך אני מאוד חושש, חושש מרעש ובלאגן.
    האם עלי לחשוש?
    האם יש דרך לדעת באיזה שלב התהליך נמצא בנודע לבניין שלי?
    האם יש סעיף בחוזה שעלי או כדאי לי להוסיף שיגן עלי?

    • תמ"א 38 - חידוש הסכם
      עו"ד אילן הלוי | 10/04/2014 11:20

      שלום עומר!

      במהלך ביצוע עבודות הבניה יש רעש ויש לכלוך וקיימת אי נוחות מסוימת במהלכן. כך שקודם כל אתה צריך להחליט אם זה מתאים לך. תלית שלט היא שלב ראשוני ויכולים לעבור עוד חודשים רבים עד להתחלת העבודות. מציע שתשאל את ועד הבית במקום. בנוסף ניתן לחפש באתר ההנדסה של העיריה בה מדובר (אם כי זה מחייב מומחיות מסוימת).

      מאחר והוצאת היתר בניה היא דבר מורכב ולוקחת זמן רב אני מציע שפשוט תסכם עם בעל הבית שלך כי- א. הוא מתחייב לעדכן אותך לגבי מועד קבלת היתר הבניה.   ב. לאחר קבלת ההיתר תהא לך הזכות להודיע לו על סיום ההסכם או לחילופין שתסכמו מחיר מופחת המבטא את הבלאגן בתקופת הביצוע.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38