תמ"א 38 - חתימת יורשים

  • חתימת יורשים עך הסכם תמא
    יריב | 02/04/2014 12:04

    שלום רב,

    הבניין שלנו עומד בפני חתימה על הסכם תמא 38 לחיזוק הבניין. באחת הדירות הרשומות בטאבו על שם בני זוג- האישה נפטרה. על פי חוק הירושה החלק שלה מתחלק בין הבעל לשני ילדיה. טרם בוצע צו ירושה והדירה עדיין רשומה בטאבו בחלקה על שם האישה. האם היורשים יוכלו לחתום על הסכם התמא למרות שהדירה עדיין לא עברה על שמם בטאבו ובהמשך לבצע את העברה באופן מסודר או שלא ניתן לחתום כל עוד לא רשום על שמם? תודה

    • תמ"א 38 - חתימת יורשים
      עו"ד אילן הלוי | 02/04/2014 12:56

      שלום יריב!

      אני נתקל הרבה פעמים במצב בו הרישום בטאבו לא תואם את המצב הנכון. אחד המצבים הוא כמו שתארת. במקרה כזה אין בעיה להחתים את היורשים על ההסכם. רק יש לוודא מולם כי הם אכן היורשים וכן לזרז אותם להגיש בקשה לצו ירושת המנוחה.

      אני מניח שתגלה עוד כמה מקרים של אי תאימות אצלכם ברישום.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38