תמ"א 38 - ממ"דים

  • בנית ממ"דים - הסכמת שכנים
    אהרון17 | 29/03/2014 22:42

    שלום רב,

    בבנין שלנו 6 דירות, דיירי שתי הדירות בקומה הראשונה פנו לעיריה בבקשה לבנות ממ"דים עבורם מבלי לערוך אסיפת דיירים.

    האם הם יכולים לבנות גם ללא אישור בעלי הדירות האחרות?

    קראתי פסק דין על סכסוך שכנים בקשר לבנית ממ"ד בו השופטת פסקה כי משפחה שרצתה לבנות לעצמה ממ"ד, תוכל לעשות זאת במידה ויהיה רוב של 60%, או, כי התנגדות הדיירים האחרים לוקה בחוסר תום לב.

    כלומר אותם שני בעלי דירות בבניין שלנו יוכלו לבנות גם ללא השגת רוב, אם התנגדות שאר הדיירים תוגדר כחוסר תום לב? ומה פירוש הביטוי "חוסר תום לב" בהקשר זה?

     בתודה מראש

    אהרון

    • תמ"א 38 - ממ"דים
      עו"ד אילן הלוי | 30/03/2014 08:58

      לצורך תוספת ממ"דים לדירה די ברוב של 2/3 מהדיירים. במידה והסרוב נובע מחוסר תום לב יכול השופט לא להתחשב במסרב. אם יש לך  סיבה הגיונית מדוע אתה לא מסכים אז אין בכך חוסר תום לב. הכוונה היא שדיירים לא ינתצלו את המצב כמנוף לקידום דרישות לא הוגנות שלהם

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • חוסר תום לב,
        אהרון17 | 30/03/2014 09:35

        לעו"ד הלוי,

        תודה על המענה המהיר.

        רציתי להתמקד בביטוי "תום לב". אם שכן מתנגד לבניה פשוט כי הוא מעדיף שלא יגזלו שטח מהגינה, או, שלא יפגעו באור או בנוף, או שרעש הבניה והאבק מפריעים לו, האם נימוקים אלה נכללים בהגדרה של "חוסר תום לב".

        בברכה

        אהרון