תמ"א 38

  • אודה לתשובה שנושא זה
    אילן | 23/03/2014 22:16

    היי ,

    אני מתגורר בבנין 3 קומות
    יש 9 דיירים סה"כ
    דיירי הקומה העליונה מקדמים תמ"א והכנסת 6 דירות נוספות
    חלק נכבד מדיירי הבנין בעד ורציתי לשאול מה האפשרויות שלי
    בהנחה ו- 8 דיירים מעוניינים ואני לא.

    מדובר בדירות מרווחות של 125 מ"ר , לובי מעלית , הכל ברמה גבוהה
    בנין בן 32 שנה , דיירי הקומה העליונה יעלו 2 קומות במידה והפרויקט יצא לפועל. ( יקבלו הגג כי הם דירות גג)

    1. האם יש באפשרותנו לדרוש קבלן ביצוע שיסכים לפרויקט ויעלה את כל הקומות
    שתיי קומות למעלה והקבלן ימכור את קומה 1+ 2
    האם יש אפשרות כזאת מנסיונך
    מדובר על הכנסה לקבלן של לפחות 20 מליון ברוטו לפני הוצאות
    כלומר יהיו 5 קומות כולם יעלו 2 קומות וקומה 1+2 יהיו לקבלו.

    2.במקרה זה מוסיפים 6 משפחות וזה דילול מהותי לבנין,
    מה אפשרויות ההתנגדות שלי במידה ואני לבד

    3.רוצים לבנות מתחת לחדר השינה שלי חניות , כעת יש שם גינה
    והדבר עשוי להוות מטרד רציני

    4.האם מבחינת החוק אני יכול לבקש מול וועד הבית שיביאו עוד קבלני ביצוע
    ואולי התנאים שנשיג לבנין יהיו טובים יותר,
    לדוגמא העלאת כל הדיירים למעלה ושהקבלן ימכור את הקונות הנמוכות.

    אודה לתשובה
    בברכה
    אילן

    • תמ"א 38
      עו"ד אילן הלוי | 26/03/2014 16:22

      שלום אילן!

      אפשר לדרוש כמעט הכל אבל צריך לזכור שבסוף הפרויקט צריך להיות כלכלי ליזם. אני מבין שלדירות בקומה העליונה יש בכבר היום חלק מהגג ולמעשה ללא הסכמתם אין בכלל עיסקה. כך שנראה לי הגיוני שיעלו אותם למעלה או יתנו להם פיצוי אחר. אם מדובר על תמא של הוספת קומות ולא הריסה ובניה אז החלפת הדירות יכולה להיות מחויבית במס שבח (במכירת הדירה הקיימת) ובמס רכישה (רכישת הדירה החדשה). כך שצריך לבודק זאת ביסודויות ובזהריות.

      לגבי הדילול - אם אתה לבד קשה לי להאמין שיקבלו את ההתנגדות בגלל הוספת 6 הדירות.

      לגבי החניה - מניח שאתה צודק לגבי המטרד. עדין לא נראה לי שיעצרו פרויקט תמא בגלל זה אלא יבדקו אם יש אפשרויות למנוע או לצמצם את המטרד ואם לא יפצו אותך בדרך כלשהי והפרויקט ינוע קדימה.

      לא צריך חוק כדי לקבל עוד הצעות. אם זו ההצעה היחידה שיש לכם בודאי כדאי לשמוע עוד הצעות. אם כבר יש עוד הצעות אז נראה לי מיותר. אפשר להעלות את הדרישה שלך מול היזם וזהו. אם 8 מתוך 9 תומכים בהסכם עימו אני בספק אם הוא יסכים.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38