מזונות בפשר

  • פושט רגל חייב במזונות ילדים
    מתוסכלת | 03/03/2014 22:42

    שלום וברכה.
    רציתי לשאול מה קורה במצב שאדם הכריז על פשיטת רגל והוא סרבן מזונות מזה כמה שנים. מה קורה עם חוב מזונות העבר והחוב השוטף של כל חודש?
    בהוצל"פ הסבירו לי שיש עיכוב הליכים ואי אפשר להגדיל את החוב. וכמובן שכל ההגבלות שלו בוטלו.
    אני לא מצליחה להבין באיזו קלות אדם יכול להיפטר מהחובות שלו.. נראה שיש פה איזושהי אזלת יד של המערכת.
    ממש מסתכל. מקומם. ולא הוגן!!
    יצויין כי אני מקבלת פרוטות מביטוח לאומי (300 ש"ח עבור שני קטינים)
    אשמח לשמוע אם בכל זאת יש דרך לגבות משהו מהחייב במצב של פשיטת רגל.

    תודה רבה

    • מזונות בפשר
      עו"ד עופר פרץ | 05/03/2014 19:43

      ערב טוב, חוב העבר עד לכניסת החייב לפש"ר(צו כינוס) נחשב בדין קדימה והחייב לא יוכל לקבל הפטר בלי לשלם את כל חוב המזונות. לגבי המזענות השוטפים עליך להגיש בקשה לקציבת דמי מזונות לתיק הפש"ר של החייב. אני מציע לך להתיעץ עם עו"ד.