חובת עו"ד דיירים בתמ"א 38

  • התנכלות לנכס שלי
    גילי | 13/02/2014 18:48

    שלום

    אכתוב  את דברי בחסר -בהדגשה
    שמאוד שמחתי לשיפור מגורי אלא שלא ידעתי מה צופה לי העתיד.

    בבניין שלי רוצים לבצע הריסה בנייה אחרי שכבר אושר להם תמ''38 . במהלך
    תמ''א 38 ובמעבר להריסה מנסים היזמים להפלות אותי לרעה ולמעשה להרע את תנאי מגורי
    עד לידי הפיכת דירתי למקום שאינו ראוי למגורים. לצערי הרב העורכת דין של הבניין משתפת
    אימם פעולה וחוטאת  בהפרה של חובת הנאמנות תוך הפקרה של ממש ובניגוד לתפקידה להגן
    על זכויותיי, היא  אף חתמה בשמי על מסמכים
    כאשר אני מתנגדת שתשמש בייפוי הכוח.

    בגלל ניגוד האינטרסים דרשתי ייצוג של עו''ד מטעמי אך במשך הזמן כנראה
    מאחורי גבי  הציעו לו הטבות כלשהן והוא החל
    ללחוץ עלי ואף לאיים עלי, לא רק  בתמליל
    אלא גם כפי שהן נאמרו. כאשר האיום החל להוות סכנה של ממש פניתי לעו''ד כאשר אני
    משלמת לו מכספי הפרטי. נכון לעכשיו הוא נלחם עבורי כמו שלא ציפיתי ולו בגלל שהוא
    ראה את ההתקפה של כל כך הרבה גורמים עוינים שמאימים להכניע אותי שלא בצדק.

    והשאלה: האם מעבר להסכם הפרטי הקיים שהעו''ד מקבל שכרו מהיזמים  האם יש  גם הסכם כללי שמחייב את היזמים מטעם החוק לממן את
    עורכי הדין של הדיירים?

    כל אשר כתבתי מוביל אותי לשאלת השאלות והיא האם אני יכולה  לפנות לבית הדין לתביעות קטנות לדרוש הוצאה זו
    אכן הגיוני.

    תודה רבה

    • חובת עו"ד דיירים בתמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 16/02/2014 10:55

      גילי שלום רב,

      לא הצלחתי להבין לעומק את המקרה אולם אנסה לענות לשאלתך.
      ככלל, אין מקום בחוק המגדיר כי היזם יישא בתשלום של עורך הדין מטעם הדיירים. כמו גם שאין מקום בחוק המגדיר שהיזם יישא בתשלום מפקח מטעם הדיירים וכל כיוצא בזה. כך פועל השוק וכך זה מתנהל. לרוב זה עובד בצורה טובה ויש מקומות בהם הנציגות של הבניין מבקשת שהיזם יעביר את הכסף אליה והיא זו שתשלם בפועל לבעלי המקצוע מטעמה. מקום מקום ושיקוליו.
      אולם, ככל ועוה"ד מטעם הדיירים פועל חלילה שלא לטובת הפרויקט, או מגלה חוסר תום לב ו/או ניגוד עניינים קיצוני, יש להעבירו מתפקידו כמובן. איני מכיר את פרטי המקרה הספציפי אולם ככל וגורם כלשהו גרם לך נזק בחוסר תום לב הרי שאת מוזמנת להגיש תביעה מתאימה.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון