כמה ניתן לבנות

  • כמה ניתן לבנות
    דני | 13/01/2014 02:32

    האם הקבלן יכול להוסיף מספר דירות לא מוגבל במהלך התמא?

    החוק מקנה לו 2.5 קומות על הבניין אך הדיירים מסכימים גם לדירות בקומה המפולשת, האם החוק אכן מאפשר לו זאת והאם הם יכולים לכפות זאת עלי אם אני מתנגד?

    אני מוכן לאפשר רק מה שהחוק קובע, השאלה היא מה החוק קבע?

    אני לא מוכן לתת לו מעבר למה שיש בחוק

    תודה רבה

    • כמה ניתן לבנות
      עו"ד גילי לוי | 14/01/2014 14:24

      דני שלום רב,

      יש להבחין ולהפריד בין זכויות בנייה מכוח התמ"א לבין זכויות בנייה הקיימות בבניין וניתנות מכוח התב"ע המקומית. התמ"א מעניקה 2.5 קומות (שיכולות להיבנות ו/או בקומת העמודים המפולשת), לעיתים העירייה תאשר, וגם זה כמובן במסגרת החוק, זכויות בנייה נוספות מעבר לאמור.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות', משרד עורכי דין ונוטריון

      • המשך כמה ניתן לבנות
        דני | 14/01/2014 23:35

        שוב שלום

        אז החוק מקנה לו מכוח התמ"א  2.5 קומות או על הגג או בקומה המפולשת או אפילו חלק בגג וחלק למטה ובלבד שלא יעבור את הסך הכולל

        שאלתי: אם הוא מנצל את מלוא הזכות שלו בבניית 2.5 קומות על הגג אז בעצם אין לו שום זכות נוספת לבנות בקומה המפולשת?

        אם הדיירים מסכימים לתת לו זכות לבנות דירות גם בקומה המפולשת (חוץ ממה שהוא בונה 2.5 קומות על הגג), ואני מתנגד לכך, האם ניתן לכפות זאת עליי?

        כלומר אם הוא ניצל את מלוא הזכות שלו על הגג, אז כל דירה מעבר לכך מחייבת את הסכמתם של כל הדיירים הלא כן, היות וברכוש משותף נדרשת הסכמת כל הדיירים?

        תודה רבה

        • המשך כמה ניתן לבנות
          עו"ד גילי לוי | 19/01/2014 12:11

          שלום דני,

          ככל והעסקה הינה במגרת תמ"א 38, הרי שגם אם הדיירים העניקו ליזם זכות לבנות מעבר לתוספות המוגדרות בתוך תוכנית המתאר עצמה קריא: מעבר ל- 2.5 קומות, הרי שהעסקה חוסה בצל התוכנית וניתן להתקדם בעסקה עד לשלב היתר הבנייה העקרוני בו יפנו למפקח על הבתים המשותפים שיכריע האם לאשר העסקה חרף התנגדותך. אין משמעות לכך שניתנו ליזם זכויות בנייה מעבר למוקנה בתוכנית כל עוד יחוזק הבניין במסגרת תמ"א 38 וזכות הבנייה הינה רק ברכוש המשותף.

          בברכה,

          גילי לוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38
          יפת, לוי ושות', משרד עורכי דין ונוטריון