תמ"א 38 - החוק והתמ"א

  • החוק ותמ"א 38
    מנחם | 11/01/2014 17:08

    שתי שאלות
    בבקשה:
    האם על פי חוק המקרקעין – 1969 סעיף 71 ב'
    ניתן לחייב בעל דירה שהורחבה דירתו להסכים להרחבה גם בדירות אחרות או שחלו
    שינויים בחוק ולא ניתן לחייב זאת ?
    האם ניתן להוסיף לבניין קיים בעל 9 דירות
    7 דירות (2.5 קומות) המהוות 77% משטחי הדירות הקיימות עם הסכמה של 60% בלבד מבעלי
    הדירות או שבמקרה זה יש מחויבות להסכמה של 100% ולכן יחייב המפקח הסכמה של
    100% ?

    • תמ"א 38 - החוק והתמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 14/01/2014 17:17

      מנחם שלום!

      סעיף 71ב(ג) לחוק המקרקעין קובע עדין כי בעל דירה שהורחבה יראה כמי שהסכים להרחבה דומה של כל דירה אחרת באותו בנין. ס"ק א באותו סעיף קובע כי מי שבבעלותם 3/4 מהדירות ו- 2/3 מהרכוש המשותף רשאים להחליט בדבר הוצאה של חלקים מהרכוש המשותף והצמדה לשם הרחבת דירה קיימת (או 60% אם מדובר על בנית מ"ד). בהתאם לס"ק ג' מי שכבר הרחיב כאמור נספר במסגרת אלו שהסכימו.

      החלק השני של השאלה שלך לא מתחבר לראשון- אנ ימבין שהכוונה לפרויקט תמא 38 של תוספת בניה מעל הקיים. במקרה כזה צריך הסכמה של 2/3 מבעלי הדירות המחזיקים ב2/3 מהרכוש המשותף.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38

    • תמ"א 38 - הרחבת דירה סעיף 71ב לחוק המקרקעין
      עו"ד תומר יפת | 14/01/2014 17:38

      שלום רב,

      על פי סעיף 71ב לחוק המקרקעין יראו מי שהרחיב את דירתו כמי שמסכים להרחבה דומה של שכנו.
      לגבי החלק השני, הרי שניתן להוסיף עד 2.5 קומות בהתאם להסכמת הוועדה המקומית וזאת ברוב של 66% לפחות ולאחר אישור של המפקח על הבתים המשותפים.

      בברכה,

      עו"ד תומר יפת
      מנהל פורום תמ"א 38