תמ,א 38- חדר על הגג

  • גורל חדר על גג שלא רשום בטאבו מול תמ"א 38/2
    גיל | 08/01/2014 19:25

    1. נבנה חדר על הגג על הרכוש המשותף.
    לא שולמה כל תמורה/דמי איזון. לא כל הדיירים חתמו. החדר לא נרשם בטאבו.  בטאבו כל שטחי הדירות זהים.
    2. עתה פונים הדיירים לתמ"א 38/2 ופה מתחילה הבעיה.
    3. האם לדרוש מהדייר להחזיר את שטח החדר והמרפסת אל הרכוש המשותף, דהיינו, להצהיר כי אין לו כל זכויות יתר. נהפוך הוא, השתמש ברכוש המשותף באופן בלעדי מבלי לשלם דמי שימוש או לחילופין לדרוש לשלם היום, לפני תמ"א, דמי איזון/תמורה ככתוב בחוק המקרקעין.
    4. האם דמי האיזון שעליו לשלם , אילו ישלם הינם רק למי שלא חתם לו או גם למי שחתם ולא ידע על מה הוא חותם???
    3. בהנחה שלא נבנה לפי תמ"א, האם ניתן לתבוע היום דמי איזון לפני שתחול התישנות מאז בנה החדר?
    4. מהי תקופת ההתישנות ולמי עלינו לפנות ?
    5. העיריה אינה מתייחסת לזכויות קניניות ולכן אנו סבורים כי שטח הרכוש המשותף הוא עדיין שלנו ואין לדייר כל זכות יתר ואף לא זכות לפיצוי , והוא יקבל כמו כולם ולמעשה נהנה כל התקופה משימוש יחודי בחינם.
    אנא בבקשה תשובתכם.

    • תמ,א 38- חדר על הגג
      עו"ד אילן הלוי | 09/01/2014 16:46

      שלום גיל!

      חדר על הגג זו תמיד בעיה משום שגם אם ניתן להגיש כנגדו תביעת פינוי ואולי גם כסף הרי שבפועל עדין לא עשיתם זאת והתביעה לוקחת זמן. מצד שני- אין כמו תביעה טובה כדי לגרום למישהוא להקשיב לך. קשה להבין מהתאור מה בדיוק הלך שם ואיזה הסכמות היו לו, האם העסקה דווחה למס שבח וכו'. לצורך כך כדאי ורצוי להתיעץ עם עו"ד באופן פרטני. אני כן חושב שבמסגרת תביעה כזו ניתן יהיה להגיע עימו להבנות לגבי ביצוע פרויקט תמא. בנוסף - כן הייתי עושה ניסיון קצר בדיבור עם אותו דייר להבין מה הוא בכלל רוצה.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38