חוות דעת

  • חוות דעת בבקשה
    שי | 30/12/2013 12:07

    מדובר בביניין בו שש דירות.
    חמישה בעלים חתמו חוזה עם הקבלן , הדייר השישי מקומת הקרקע מתנגד לתמ"א בטענה כי ארבעת החניות ימוקמו אל מול מרפסת דירתו.
    המתנגד כבר בנה ממד ומרפסת וטוען כי אינו זקוק לתמ"א או שייקבל פיצוי.
    אף אני גר בקומת קרקע , מול המתנגד. החניות אומנם לא מול חלוני ולא ביקשתי שום תמורה כספית למרות שאיני נהנה מהמעלית.
    עוד לפני חתימת החוזה ובתוכנו ציינו בפני הקבלן כי אין לנו כל בעיה שהקבלן ייפצה את המתנגד בכל סכום שיחפוץ בכך. ציינו אף בכל העת ( לא כתבנו זאת בחוזה ) כי אנו מתנגדים בכל תוקף כי הקבלן יפצה את המתנגד בשטח מהרכוש המשותף. זאת ועוד , כבר הגענו אל המפקחת בעבר עת המנגד ניסה לספח שטחי ציבור משטח הביניין והמפקחת דרשה ממנו להחזיר את השטח הנלקח ( הגענו אל המפקחת פעמיים ופעמיים הוא הפסיד ).
    המתנגד , כנראה דורש סכום רציני מהקבלן ומנסה לסחוטו. הקבלן ראה כי אינו מגיע לעמק השווה עם המתנגד ושלח לנו הודעה כי הוא ישב עם נציג המתנגד והם גיבשו הסדר כי מרפסת המתנגד תסגר לחדר ובנוסף הוא יקבל משטח מרוצף של כחמישה עשר מטרים ובנוסף כשלושים מטרים נוספים לרשותו - הכל כגינה פרטית מגודרת ושלו לצמיתות.
    התנגדנו ל"הסדר" ההזוי הזה והקבלן מצידו ( שכמובן מנסה להיות טוב על חשבוננו כי הרי כך לא משלם דבר למתנגד מכיסו ) אמר כי באם ייכשל הפרויקט הוא ייתבע אותנו ומנסה להלך עלינו איימים.
    אנו סמוכים ובטוחים כי הצדק עימנו ולא סבורים כי צריך לתת פרס לסחטנים בפרויקט כה חשוב.
    מה לעשות בבקשה .
    תודה רבה

    • חוות דעת
      עו"ד גילי לוי | 05/01/2014 12:48

      שי שלום רב,

      שאלתך במהותה אינה משפטית. היא יותר נוגעת לתחום שמו"מ המסחרי בין הדיירים לבין היזם ובין הדיירים לבין עצמם. על כן, אין בתשובתי מסמרות קבועים ונכונים בדווקא אלא ע"פ דעתי ומתוקף ניסיון בלבד. לגבי הצעת הדייר המתנגד -  המו"מ מולו לפיצוי הולם בגין החניות מול דירתו טוב שנעשה בשיתוף והסכמת יתר הדיירים. ככל שתושג הסכמה בין כולם (ניתן להצמיד חלק מהרכוש המשותף לגינה פרטית לדוגמא ולהגביל השימוש בה, או לסגור חדר או לתת חניה והאפשרויות רבות ומגוונות בכפוף לאפשרויות התכנון והכדאיות). ככל שלא תושג הסכמה יבחן את העניין המפקח על הבתים המשותפים. בכל מקרה, ודאי שכל איום בתביעה מצד היזם הוא מיותר, לא נכון ואין לו כל משמעות.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      יפת, לוי ושות', משרד עורכי דין ונוטריון