תמ"א 38 - התנגדות

  • התנגדות שכנים , גדר משותפת.
    יורם . | 22/12/2013 22:23

    הבית  הסמוך   לבניין  שלנו   הגיש  בקשה  לוועדה  לתכנון  ובניה  העירונית  ,  לתוספות   בניה   תוך  כדי  ביצוע  תוכנית
    תב,,א    38.
    הממדים   ופיר  המעלית  פונים   וסמוכים  מאד   לגדר  המפרידה  בין   שני  הבניינים  ,  ועלולים  גם   לחרוג   לתוך  חצר  הבניין   בו  אנו  ,  בעלי  הדירה   וגם  מתגוררים.
    בכל  מצב  ,   תוספות   הבניה   יחסמו  את   שביל   הכניסה
    לחצר  הבית   המשופץ  וימנעו  מעבר  דיירים  ונותני  שרותים.       כתוצאה   מכך   ,   המעבר   יחייב   פריצת  הגדר  שלנו   ופגיעה   ברכושנו.
    מבקש  עזרתכם   לכתיבת   מכתב  ההתנגדות   וניסוחו.

    • תמ"א 38 - התנגדות
      עו"ד אילן הלוי | 23/12/2013 09:49

      שלום יורם!

      לצורך הגשת התנגדות צריך לראות את התוכנית המבוקשת, לראות בעיניים את המצב בשטח והתוכנית המוצעת. אין דרך לעשות זאת בפורום משפטי אלא צריך לשכור שירותי עורך דין.  לצורך כך גם אפשר להתאגד מספר שכנים. ם אתם לא רוצים אז פשוט תכתבו מה שאתם חושבים.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38

      • פרויקט תמא 38 סמוך לשפת הים.
        יורם. | 28/06/2014 18:44

         גם  אלינו  פנה  הקבלן  , יזם   , בהצעה  לבנות  שתי  דירות
        על  גג  הבית.  במסגרת   תוכנית   תמא  38.
        הבנין  ישן  מאד  ונימצא  בסמוך  לחוף  הים  .
        הדיירים  דואגים  שהקרקע  החולית  ומי  התהום  יסכנו  את
        היסודות  ,   למרות  קידוחי  החיזוק   המבוצעות  בפרויקט.
        האם  ידוע  לכם  על  תקדים  משפטי  בו   נטען   בנית
        תמא   38   סמוך   לשפת  הים. ?
        מה  דעתכם  יש    ספק   במצב   זה ?

        • תמ"א 38 - ליד הים
          עו"ד אילן הלוי | 01/07/2014 09:15

          היי יורם!

          בשלב הראשוני של הכנת תוכניות להיתר עושים בדיקות קרקע ובהתאם להם ולפרוקיט עושה הקונסטרוקטור את התוכניות שלו. הוא יקח בחשבון את המצב הקרקע ויקבע את שיטת הביסוס שצריך לעשות. לכן אני לא חושב שיש מה לדאוג. כן צריך להתענין ולשאול ולוודא גם מול היזם וגם מול הקונסטרוקטור שהכל תקין.  סך הכל הרי בונים בנינים ליד הים.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

    • תמ"א 38 -התנגדות
      עו"ד אילן הלוי | 30/06/2014 13:57

      שלום יורם!

      בפרויקטים של תמ"א 38 רגיל אפשר לאשר בנית ממ"דים גם בחזית צידית בקו המגרש הסמוך. אני לא מכיר שום אפשרות שהם יחרגו פנימה לתוך המגרש שלכם. חשוב מאוד לראות בעין את הבקשה להיתר שהגישו ולהבין אם אתה מתאר נכון את העובדות. בכל מקרה זה לא ענין למענה בפורום אלא ליעוץ פרטני מול עו"ד.

      בברכה,
      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38