תמ"א 38- חקיקה

  • תמ"א 38 - חקיקה
    אמילי | 21/12/2013 23:18

    היי, אני לא מצליחה להבין היכן בדיוק מעוגנת תכנית תמ"א 38 בחקיקה? יש כמה חוקים שמתייחסים אליה? אודה לעזרה

    • תמ"א 38- חקיקה
      עו"ד אילן הלוי | 23/12/2013 09:13

      שלום אמילי!

      תמ"א 38  היא תוכנית מתאר ארצית שנקבעה מכוח חוק התכנון והבניה. את הוראות התוכנית תוכלי למצוא בקלות באינטרנט לרבות באתר משרד הפנים.

      התמ"א עוסקת רק בהיבט של תכנון ובניה בכל מה שנוגע לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה וקובעתעל אילו מבנים תחול התוכנית ואת היקף זכויות הבניה הנוספות הניתנות על פיה. בנוסף לתמ"א נעשו תיקוני חקיקה בחוק התכנון והבניה, חוק מיסוי מקרקעין, חוק מע"מ ונקבע חוק  חדש חוק המקרקעין (חיזוק בנינים מפני רעידות אדמה) הקובע מה הרוב הנדרש.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה רבה.
        אמילי | 23/12/2013 21:59

        עו"ד הלוי, תודה רבה, עזרת לי מאוד.