תמ"א 38 - החלפת עו"ד

  • אפשרות החלפת עו"ד מייצג בתמ"א 38 (הריסה ובניה(
    נחמה | 20/12/2013 22:16

    שלום, בבניין שלי נבחרה נציגות ונבחר עו"ד מייצג לדיירים, לאחר תקופה מסויימת שלא היתה התקדמות ולא נמצאו ייזמים הוחלף עו"ד ע"י הנציגות ללא ידיעת שאר דיירי הבניין. כמו כן הנציגות חתמה לעו"ד החדש על ייפוי כח לייצג אותנו ולהמשיך בתהליך. כרגע יש יזם שכתב טיוטת הסכם שהובאה אחרי תקופה של כשנה לדיירים ללא הכרות כלל עם היזם והעו"ד החדש. רוב הדיירים מעוניינים להחליף את העו"ד כיוון שאינו אמין ואף יש נגדו משפט פלילי. השאלה אם יש אפשרות להחליף עו"ד בקלות על אף שהנציגות נתנה לא ייפוי כח? כיצד אפשר לעשות זאת ולא להנזק מבחינה כספית? האם החוק לטובת הדיירים במקרה זה? האם הדיירים מחוייבים כלפי העו"ד בשלב זה ובאיזו רמה? תודה. ואשמח לתשובה מהירה במידת האפשר.

    • תמ"א 38 - החלפת עו"ד
      עו"ד אילן הלוי | 23/12/2013 10:08

      נחמה שלום!

      אני מבין שהנציגות בחרה את עורך הדין החדש ויפתה את כוחו. אם הנציגות נבחרה על ידיכם כדין והוסמכה גם למנות עורך דין לפרויקט אז ההחלטה שלה מחייבת גם אותכם. ואם לא- אז לא מחייבת.

      אבל - אני מאוד ממליץ לבדוק האם הוא מייצג אותכם נאמנה בהסכם. אם כן ואין בעיה מקצועית עימו אז למה להחליף?

      אני ל א יודע למה הקביעה שהוא לא אמין ושיש נגדו הליך פלילי. אני מאוד נזהר בדברים כאלו ומציע לבדוק זאת היטב.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38