תמ"א 38 - חניה

  • חנייה תמ"א 38
    זיוה | 19/12/2013 10:07

    הננו לקראת חתימת חוזה עם יזם בעניין תמ"א 38 לחיזוק המבנה. בטיוטת ההסכם כתוב לגבי החנייה שכל דייר יקבל חנייה רגילה או במכפיל או במתקן בכפוף לאישור הרשויות המוסמכות.(לחלק מהדיירים יש חנייה בטאבו וחלק לא ונוספים עוד 15 דיירים לבניין)
    שאלתי מה קורה אם מתברר לבסוף שאי אפשר להוסיף
    כל כך הרבה חנייות. כמה שווה התחייבות היזם במקרה כזה.
    וכיצד אפשר להבטיח שהוא יעמוד בהסכם.

    • תמ"א 38 - חניה
      עו"ד אילן הלוי | 25/12/2013 11:07

      שלום זיוה!

      צריך להיות מוסדר בהסכם מה קורה במידה ואין אפשרות לעמוד בהתחייבות לחניות.

      בסופו של דבר צריך כבר לבדוק היום שההתחייבות על פניה היא סבירה וכי ניתן להכניס חניות במספר כפי שהתחייב. לצורך כך תבקשו לראות תוכנית ראשונית של החניות ואולי להפגש עם האדריכל שיסביר למה זה אפשרי. עדין הכל כפוף להחלטות העיריה ובנוסף יש משתנים אחרים, כמו  בדיקות קרקע, שיכולות לשנות ולהשפיע על התכנון הראשוני והיזם לא יודע אותן בשלב זה.

      בנוסף - תוודאו בהסכם שהיזם מתחייב לפעול להשגת מספר החניות שהתחייב וכן כי במידה ואין לכם חניות - האם יש פיצוי או מנגנון אחר עבורכם.

      אני מניח שיש לכם עורך דין שמייצג אותכם בהסכם וניתן גם לפנות אליו שאלה זו.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38