תמ"א 38 - בנין מורכב

  • האם שתי בנינים צמודים נחשבים כשתי כניסות
    דני | 17/12/2013 21:35

    שלום רב
    אני גר בבניין 4 קומות סה"כ 16 דיירים וצמוד אליו עוד בניין גם עם 16 דיירים, סה"כ 32 דיירים

    אמנם שניהם רשומים כחלקה אחת אך לכל בניין יש מספר בלוק אחר כלומר זה לא כמו בבניין רכבת בו לכל הדיירים יש מספר בלוק זהה

    בבניין שאני גר רק 10 דיירים רוצים תמא 38, כלומר חסר אחד לרוב
    ואילו בבניין השני הצמוד אלינו יש 14 דיירים שרוצים תמא 38

    האם הם יכולים לחייב אותנו לבנות תמא 38 היות ואם מצרפים את כלל החתימות אז יש להם רוב, או שרואים כל בניין בנפרד?

    תודה רבה

    • תמ"א 38 - בנין מורכב
      עו"ד אילן הלוי | 19/12/2013 15:01

      שאלה מענינת. יש הוראה בחוק המקרקעין חיזוק מבנים לגבי תנאים בהם יראו במבנה או באגף של בית מורכב כבית נפרד לענין הרוב הנדרש. נראה לי כי מה שעמד מול עיני המחוקק היה מקרה הפוך בו כניסה אחת רצתה פרויקט והשניה לא ואז קבעו מה התנאים בהתקיימם גם כניסה אחת יכולה לבצע את הפרויקט. במקרה שלכם בעצם כניסה בה יש רוב רוצה לאכוף את ההסכם גם על הכניסה בה אין רוב דירות, בשל היותכם בית משותף אחד. לי נראה כי לפי הוראות החוק הם יוכלו לעשות כן ואם בין כל בעלי הדירות בבית המשותף, יש רוב מספיק לביצוע הפרויקט, אז ניתן להגיש תביעה למפקח על המקרקעין.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38

      • לא ברור לי
        דני | 13/01/2014 01:39

        לא הבנתי מדוע הם יוכלו לכפות עלינו?
        חוק בית מורכב מה בא ללמד? שדנים כל בניין בנפרד הלא כן?
        האם יש משמעות לכך שעד היום כל בניין דאג לעצמו לחלוטין , פתאום ביום בהיר אחד הפכנו להיות בניין אחד?

        • מדוע אין תשובה לדני ?
          גיל | 06/04/2014 17:38

          התשובה אינה הגיונית או לא ברורה.
          אנו באותה בעיה.
          בהרחבה היינו בנינים נפרדים ועכשוו מה?

          • תמא 38 -
            עו"ד אילן הלוי | 09/04/2014 16:20

            נקודת המוצא בחוק היא הבית המשותף. אם שני הבנינים רשומים כבית משותף אז חוק החיזוק קובע מה הרוב הדרוש מכלל בעלי הדירות בבית המשותף. חוק החיזוק צפה מצב בו חלק אחד בבנין רוצה תמא והשני לא וקבע בסעיף 11 בו כי במקרה של בנין מורכב (כמו במקרה שתארת ויש הגדרה מדויקת יותר בחוק המקרקעין) אז ניתן לראות כל חלק בבנין בנפרד הן לצורך ספירת הרוב הנדרש והן לביצוע הפרויקט עצמו. נראה כי המחוקק לא התיחס למצב בו קיים רוב בכלל בעלי הדירות בשני החלקים אבל אין רוב באחד מהם. באופן אישי גם לא מכיר תקדים לכך.  מצד אחד ניתן לטעון כי החוק מתיחס לרוב בבית המשותף ורוב כזה קיים. מצד שני יטענו האחרים כי החוק אפשר להתיחס לכל אגף בנפרד לצורך קבלת הרוב לביצוע ולכן צריך להתיחס לכל אגף בנפרד גם לאי ביצוע. ימים יגידו.

            אילן הלוי, עו"ד
            מנהל פורום תמ"א 38

            • האם התחדש משהו בנושא זה מאז 2014 ?
              צחי | 21/12/2016 11:43

              בנין מורכב בן שני אגפים - 9 דירות בכל אגף. תמא 38/2 (נדרשת 80% הסכמה). בנין אחד 8 מסכימים, בנין שני רק 7. סך הכל 83% הסכמה. בבנין השני רק קרוב ל 78% .

              מה תאמר המפקחת ? האם יש תקדימים להחלטות ?

              • האם התחדש משהו מאז 2014
                חיים | 20/07/2022 02:02

                רחוב שלם (מאות דיירים) רשום כחלקה אחת ובעצם צידו האחד בנוי מבניינים מחוברים ומצידו השני בנוי מקוטג'ים.

                יש רוב של הרחוב לביצוב פינוי בינוי בשל כך שרוב דיירי הרחוב גרים בבניינים אך תושבי הקוטג'ים לא מעוניינים לבצע אצלם.  הייתכן שדיירי הבניינים יכפו על דיירי הקוטג'ים פינוי בינוי? בזמן שאין ביניהם כל קשר ומצויים בצדדים שונים של הרחוב?