תמ"א 38 - פרצלציה

  • תהליך של פרצלציה עבור תמ"א 38/3
    שרה דוברין | 14/12/2013 14:58

     הבית שלנו נמצא בשכונת רמת -אביב הירוקה בחלקה משותפת עם  בתים נוספים ולפיכך לא ניתן לעשות תמ"א 38/3 , אלא ,לאחר תהליך של פרצלציה. האם כדאי לנו לעשות פרצלציה, או לעבור לתכנית של תמ"א 38/1.(נאמר לנו שזה תהליך ממושך ויקר)

    • תמ"א 38 - פרצלציה
      עו"ד אילן הלוי | 15/12/2013 14:08

      שלום שרה!

      צריך להבהיר קודם. אין תוכנית 38/1 או 38/3. זה סך הכל כינוי עממי למה שצריך לקרוא תיקון מספר 1 לתמ"א 38 או תיקון מס' 3 לתמ"א 38. בסופו של דבר זה הכל חלק מהוראות התמ"א. אני מבין שמדובר על כמה מבנים על אותה חלקה. כנראה כולם רשומים כבית משותף אחד. אין מניעה על פי חוק המקרקעין חיזוק להגיש תוכניות רק לגבי אחד מהמבנים, בתנאים הקבועים בחוק. הבעיה היא הבתים הנוספים שיבדקו שאינם נפגעים וכמובן עירית תל אבי. הליך של פרצלציה אם מתסיים, מייתר את התנגדות הבנינים האחרים אבל הם יכולים להתנגד להיך הפרצלציה כך שאיני רואה הבדל. בנוסף - צריך לבדוק מה המשמעות של פרצליה מבחינת דרכי גישה משותפים ,חניות וכו'.

      בקיצור- את כל אלו יזם יכול וצריך לברר קודם בעיריה.

      אילן הלוי ען"ד

      מנהל פורום תמ"א 38