א-מ

  • עו"ד
    שאול | 08/12/2013 06:14

    שלום רב,
    1.האם עו"ד שנבחר לייצג אותנו (כמובן בתשלום)מול הקבלן צריך לחתום על החוזה שיכין בשמו כלומר להיות אחראי עליו.?
    אני מתכוון אם במקרה לא יכין חוזה מספיק טוב והערבויות למשל לא יהיו מספיק טובות. האם נוכל לבוא אליו בטענות/הוצאות שנגרמו לנו והוא יפצה אותנו?
    2. אם אחד הדיירים הוא עו"ד ומכין החוזה חינם האם הוא כמו שומר ללא שכר .אם יש תביעות על החוזה שלו הוא לא אחראי לפצות ?
    3. אנחנו אנשים זקנים ומפחדים שנפסיד את מה שיש לנו שעבדנו קשה כל החיים ורוצים לחיות מה שנישאר בכבוד. השאר כאן צעירים ואנחנו מפחדים.
    תודה רבה מאוד
    תודה רבה

    • א-מ
      תמ"א 38/2 | 08/12/2013 08:58

      העו"ד אינו אחראי על ההסכם

      תפקידו להסביר ולנסות לקדם את  הפרויקט, אחרת גם הוא אינו זכאי לתשלום

      חובתו כמובן לייצג את הלקוחות, קרי הדיירים בצורה הנאמנה ביותר

      עדיף לשלם לעו"ד שלכם ישירות ולדרוש את כסף מן היזם

    • אבקש בבקשה את תשובת העו"ד הנכבד
      שאול | 08/12/2013 20:10

      תודה רבה למשיב. אודה לתשובת העו"ד

    • תמ"א 38 - עו"ד
      עו"ד אילן הלוי | 08/12/2013 22:29

      שלום שאול!

      עורכי דין אינם צד להסכם ואינם חותמים עליו. עורך דין בעבודתו צריך לפעול בצורה סבירה ולא להתרשל בעבודתו. זה עדין לא מהווה פוליסת ביטוח שהכל יהיה ללא תקלות. כל עוד ההסכם מנוסח בצורה סבירה עורך הדין לא התרשל ולא יחויב בגין רשלנות.

      אין לדעתי פטור מאחריות לעורך דין שעשה את עבודתו ללא תשלום שכר טרחה. הוא עדין חיב שלא להתרשל בעבודתו. מעבר לכך - לא הייתי לוקח עורך דין כזה.

      בהסכמי תמא שהם "נטו" מבחינת הדיירים ובכלל זה גם שכר טרחת עורך הדין. יש בזה טעם לפגם אבל זה המצב. כל עורך דין היה שמח לקבל את שכרו ישירות מהלקוחות שלו אבל לצערי זה לא קורה.

      אני חושב שרצוי שתמנו עורך דין חיצוני הבקי בנושא שייצג אותכם כמו שצריך. אותו דייר עורך דין יכול להיות בנציגות או בצוות מצמצם אחר וזהו.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה רבה על תשובתך המקצועית והמחכימה .  לת
        שאול | 09/12/2013 05:41