תמ"א 38 - גג משותף

  • קובץ מצורף העברת זכויות על גג משותף ללא הסכמת כל הדיירים
    אייל | 06/12/2013 11:02

    שלום,

    ידוע לי שישנו תיקון לחוק המקרקעין המאפשר הסכמה של 2/3 בלבד מהדיירים לבניית דירות נוספות ואף להפקעה של חלק מהרכוש המשותף לטובת חניות.

    מה הדין לגבי הגג המשותף? בהנחה והקבלן בונה דירות חדשות על הגג המשותף, והזכויות לדירות מועברות אליו, ובונה לדיירים גג חדש קטן יותר , האם גם אז נדרשת הסכמה של 2/3 בלבד?

    האם למפקח יש סמכות במצב זה לאשר תוכנית למרות שישנם דיירים מתנגדים? בעצם המפקח לוקח שטח ששייך לדייר מסויים (חלק יחסי משטח משותף) ומעביר את הזכויות לקבלן וזאת ללא הסכמתו. הדירות במקרה הנ"ל יהיו שייכות לקבלן ולא לדיירים.

    במידה והחוק מאפשר זאת למפקח, אשמח להבין תחת איזה סעיף זה מתאפשר.

    תודה.

    • תמ"א 38 - גג משותף
      עו"ד אילן הלוי | 08/12/2013 22:08

      שלום אייל!

      כל התכלית של תמ"א 38 ושל חוק המקרקעין חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה הוא מתן תמריצים לחיזו ק המבנים על ידי הוספת דירות על הרכוש המשותף, בדרך כלל על הגג המשותף של הבנין. לצורך כך קובע חוק זה כם די ברוב של 2/3 מבעלי הדירות מחזיקים ב- 2/3 מהרכוש המשותף כדי להגיש תביעה בהמשך כנגד הדיירים הסרבנים. זה החוק. הרי ברור שהוספת הדירות היא על הרכוש המשותף ולא על רכוש פרטי של אחד מהדיירים. למפקח על בתי משותפים יש סמכות לאשר את ההסכם ולחייב בהוראות גם את הדיירים הסרבנים.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • המשך
        אייל | 08/12/2013 22:37

        קודם כל תודה על תשובתך המלומדת.

        אני מבין את תכלית החוק אך מצד שני הקבלן יכול לבנות מחדש גג כמו הגג הקודם. במקום זאת הוא מפקיע חלק מהגג המשותף לטובת דירות גג השייכות לו.

        מהבנתי את סעיפי התיקון לחוק, ניתן להפקיע רק את החנייה והשאלה שלי היא: היכן ישנו סעיף בחוק הנותן סמכות למפקח לחייב דייר סרבן להקטנת הגג.

        תודה מראש,

        אייל

        • תמ"א 38
          עו"ד אילן הלוי | 08/12/2013 22:58

          תחפש בגוגל חוק המקרקעין חיזוק מבנים ותקבל נוסח של החוק (עדיף בנבו). החוק מדבר על הוספת יחידות דיור ברכוש המשותף. הרכוש המשותף כולל את גג הבנין המשותף. מעבר לכך הענין הוא כלכלי. היזם יכול לא לבנות דירות גג ולהצמיד להם את מרפסת הגג. אבל אז כנראה שאין לו כדאיות כלכלית לבצע את הפרויקט.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38