תמ"א 38 - ויתור זכויות בת זוג

  • וייתור זכויות בת זוג בפינוי בינוי
    רוני | 05/12/2013 08:40

    אנחנו בתהליך פינוי בינוי בשלב בקשת הסכמת הבנק לקבלת ערבות מבנק היזם הבנק שבו יש לנו משכנתא דורש מזוגתי שתחיה ערבות או ויתור על זכויות בנוסף לערבות היזם. הנכס נקנה על ידי לפני שהכרתי את זוגתי שמסרבת לחתום על הויתור זכויות, האם לבנק יש הצדקה לדרישה ואיך להוריד את הבנק מהנושא שיסתפק רק בערבות?

       תודה מראש

    • תמ"א 38 - ויתור זכויות בת זוג
      עו"ד אילן הלוי | 08/12/2013 21:35

      שלום רוני!

      הבנק שלך חושש ממצב בו בת הזוג תטען שמגיעות לה זכויות בדירה, מכוח היותך זוגתך. במידה והדירה נרכשה לאחר הנישואין, גם אם הזכויות רשומות על שם אחד מהצדדים, הדרישה מוצדקת. במקרה שאתה מתאר בו הדירה נרכשה רק על ידך לפני שהכרתם נראה שאין לה זכויות והבנק לא צריך ויתור מצידה.
      אבל מבחינת הבנק- הוא הולך על הצד הבטוח ולכן דורש גם מזוגתך שתחתום על ויתור זכויות.
      אני לא יודע אם הבנק יוותר לך אבל תנסה. רצוי שתצרף מכתב מעורך דין המתמחה בתחום המעמד האישי שיסביר למה במצב זה לדעתו אין לה זכויות. תוסיף לבנק גם שאתה לא מוכן לדרישה שלהם כי ממנה עולה כאילו יש לזוגתך זכויות בדירה שנרכשה על ידך בלבד קודם להכרות.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38