תמ"א 38 - דירת גן

  • אנו לקראת חתימות עם יזם לתמא בראשלצ
    זששנ | 05/12/2013 05:43

    היזם מעוניין לבנות 2.5 קומות וגם דירת גן,בתמורה לשיפוץ בסיסי חיצוני ופנימי+מעלית+ממד+מרפסת. במידה ויאושר לו דירת גן  על ידי העירייה עשויים הדיירים לוותר על המקלט (לא תת קרקעי ) והגינה .  1.האם דרישה לדירת גן תאושר על ידי העירייה ? 2.  האם  מקובל בעולם התמא למקסם רווחים באמצעות בניית דירת גן? 3. האם הראשיות מאפשרות להחליף מקלט בממד ?היזם אומר שהרווח שלו גבולי ולכן הוא רוצה גם דירת גן.
    תודה

    • תמ"א 38 - דירת גן
      עו"ד אילן הלוי | 08/12/2013 21:25

      בהתאם להוראות התמ"א ניתן גם להוסיף דירה בקומת העמודים המפולשת.

      אבל - מהכרות שלי עם עירית ראשלצ הם לא יאשרו הוספת דירת גן בבנין. בנוסף - צריך לזכור שעל היזם לייצר חניות כמספר הדירות החדשות. עלות חניה תת קרקעית היא יקרה והיזם יעדיף חניה על הקרקע. אני לא בטוח שהוא יוכל גם להוסיף דירת גן וגם חניות.

      לגבי רווח גבולי של היזם- יכול להיות אבל הדרך לבדוק זאת היא לקבל הצעות מיזמים נוספים.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38