א-ש

  • קנסות בעקבות הגשת התנגדות לאחר חתימה
    דנה | 24/11/2013 22:57

    שלום רב,

    לאחרונה קנינו דירה הנמצאת בתהליכי תמ"א מתקדמים. לאחר הרכישה התברר כי היזם מבקש למקם מתקני חניה. בפגישה שנערכה בביתנו הישן החתים אותנו היזם על התכניות ובאומרו שהמתקנים לא יעברו את הרצפה. אנחנו האמנו לו - ובצירוץ לחץ שהפעיל "אתם חייבים לחתום כי זה תיקון וכבר הדיירים הקודמים חתמו על המקורי"  חתמנו מבלי הבנו כ"כ במה מדובר (עוד לא גרנו בדירה אפילו). כעת אנחנו בשלב התנגדויות בערייה - הלכנו לראות את התכניות שעליהם חתמנו וגילינו כי החניות יהיו למול המרפסת בבניין - ויעלו עד לגובה של 180 מטר מגובה המרפסת - דבר שהוא כשלעצמו מפחיד מבחינה בטיחותית ואף עשוי לפגוע בערך הדירה.
    התייעצנו עם עו"ד שאמר מייד לנסח התנגדות למפקח על הבתים המשותפים עם הערכת שמאי או מהנדס כדי להוכיח הפגיעה, במקביל היזם מאיים שהמפקח על הבתים המשותפים יקנוס אותנו בכ-50K ש"ח כי כבר חתמנו ואנחנו לא מכבדים את החתימה. במקביל הוא מבטיח שבפועל לא ישים את החניות במיקום המשורטט. נראה לי שהוא מבין שהוא עשה טעות בטיחותית ומפחד שאחשוף את זה.
    השכנים שלידנו גם רוצים להתנגד מאותה סיבה וחושבים שהוא מאיים כדי להרוויח זמן.
    אני מתלבטת מה הדרך הנכונה לטפל בזה. האם האיומים שלו מבוססים ? אם אשיג ממנו התחייבות בכתב שלא ימקם שם את החניות - האם יש לה ערך משפטי ?
    תודה רבה!

    • א-ש
      תמ"א 38 או תמ"א רגיל | 25/11/2013 08:23

      לדעתי הקבלן יישבר, אם תעמדו על שלכם

      אין מה לפחד משרלטנים

    • תמ"א 38 - מתקני חניה
      עו"ד אילן הלוי | 25/11/2013 10:28

      שלום דנה!

      מדובר על מתקן חניה ובו מספר רכבים חונים אחד מעל השני על גבי המתקן. בדרך כלל מדובר בשני רכבים. כאשר הרכב התחתון עולה לפני הקרקע הרכב שהיה מעליו עולה מעל פני הקרקע. זה כנראה המצב שאת מתארת. לפי מה שאני מבין היזם עדין בשלב של בקשה להיתר בניה. אני מציע שתבדקו את נושא החניה מול יועץ החניה בעיריה ותנסו להבין אם אכן יש כאן בעיה. העיריה לא מאשרת כל כך מהר מתקני חניה כאלו ובמיוחד אם היא חושבת שיש איתם בעיה בטיחותית. אם זה השלב התכנוני אין לכם מה לפנות למפקח על בתים משותפים. אתם צריכים להגיש התהגדות לעיריה ואם כבר עבר המועד אז פשוט לשלוח מכתב ולדבר על מהנדס הרישוי בעיריה. בכל מקרה לא לפחד מאיומים. מנגד - תנסו להבין טוב יותר אם אכן יש בכך סכנה.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • מספר שאלות נוספות
        דנה | 25/11/2013 17:04

        תודה על התשובה המפורטת !
        קבעתי כבר מחר פגישה עם יועץ החניה בערייה לעבור על התוכניות. נוכל להגיש התנגדויות עד יום חמישי.

        במקביל רציתי לוודא מספר נושאים:
        1. האם עצם זה שחתמנו על התכניות (שלא הבנו עד הסוף) עשוי לפגוע בנו בהגשת ההתנגדות לעריה ? היזם איים שבגלל שאנחנו הדיירים בבניין ההתנגדות תגיע למפקח על הבתים ומשותפים גם אן ךא נפנה אליו ישירות - והוא עשוי לקנוס אותנו בסכומי עתק. האם יש אמת בדבריו או שזה רק מפלס הלחץ ?
        2. היזם חוזר מתחייב בע"פ שלאחר קבלת האישורים ישנה את מקום החניה. האם זה בכלל אפשרי מבחינה חוקית ?
        3. האם התחייבות בכתב של היזם לכך שלא ימקם את החניות ממול למרפסת הינה קבילה בבית המשפט ? היזם מתעקש לא לשנות את התכניות כי מפחד שיעכב את התהליך ויעורר את השכנים להתנגדות ולכן ייתכן ויהיה מוכן להתחייב בכתב. אם זה קביל בבית משפט, על מה יש להקפיד (נוכחות עדים, עו"ד,..)

        אנו מאוד רוצים שיהיה תמא ולכן איננו רוצים לשבור את הכלים לפני מיצוי האפשרויות.

        תודה רבה !!

        • תמ"א 38 - חניות
          עו"ד אילן הלוי | 25/11/2013 21:46

          כמובן עדיף היה לו לא חתמתם אבל זה המצב. ככל שתעלו טענות נכונות מול העיריה לחתימה לא תהיה משמעות. אל תתיחסו לאיום היזם. תבררו ותבינו על מה מדובר ואם יש בכך בעיה אז תנסו לטפל בה מול היזם ומול העיריה.

          אני לא הייתי מקבל הבטחות של היזם. היזם מחויב לבצע את מה שיש בהיתר הבניה. הוא לא יכול בהיתר לבקש מתקני חניה במקום א' ובפועל לבנות אותם במקום ב' או בצורה אחרת. יש אפשרות לשנות את היתר הבניה אבל עדין זה במסגרת בקשה שכפופה לשיקול דעת העיריה.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38