תמ"א 38 - הורים קשישים

  • הורי מסרבים לתמא 38 חיזוק ותוספת דירות
    RACHEL | 24/11/2013 18:25

    אני מבינה שאתה תומך נלהב.אשמח לתגובתך לתהיות שלי.
    הרוב הסכים. שניים מתנגדים. קשישים חולים נצולי שואה שלא יכולים לעמוד בהליך פיזית נפשית. לא יכולים לחיות באתר בניה עם רעש ואבק ולא יכולים לצאת. מרגישים נרדפים ומגורשים מביתם. לא יכולים להתרחק. זקוקים לקרבה לרופא. כל המעבר אריזות התחברויות נקיונות מסובך מדי.
    הם קומה אחרונה. שנים משלשת הדיירים באחרונה מתנגדים. היזם עומד לבנות מעליהם שתיים וחצי קומות. הם בחרו קניין זה במכוון להיות אחרונים בלי רעש ולהיות בבית קטן עם מעט דיירים. הם לא רוצים מהקבלן מתנות ופצויים ושדרוגים. יש דיון בערר. מה אפשר לעשות? תודה רבה.

    • תמ"א 38 - הורים קשישים
      עו"ד אילן הלוי | 25/11/2013 10:57

      שלום רחל!

      נכון שאני תומך נלהב אבל אני מקווה שלא תומך שוטה. אני מבין היטב את המצוקה של הורייך ונתקלתי בכך בפרויקטים בהם אני מטפל. אין ספק שתקופת הבניה היא לא תקופה שקטה לפחות בתחילתה כל עוד עוסקים בביצוע עבודות השלד.  דילמה בהגדרה היא בחירה בין שתי אפשרויות לא טובות. במקרה שלכם צריך לבחור בין ביצוע הפרויקט תוך גרימת אי נוחות להורייך ולאחרים ובין אי ביצוע הפרויקט בו תמכו רוב הדיירים ושאר תכליתו בין היתר חיזוק הבנין מפני רעידות אדמה והוספת ממד. עם כל הרגישות והצער אני די משוכנע כי הפרויקט היא הבחירה הפחות גרועה.

      מה כן - בפרויקטים אחרים היזם הסכים לשכור דירה באזור לתקופת הביצוע על חשבונו. זה פתרון אפשרי. פתרון אחר אפשרי הוא שהורייך ישארו בדירה וינסו לצמצם את המטרד שיגרם להם, למשל על ידי רשתות מפני אבק, סיכום שהיזם ישא בהוצאות ניקיון הדירה במהלך הפרויקט, צמצום שעות עבודה למניעת רעש וכו'.   תתפלאי אבל בסופו של דבר גם המגורים בדירה במהלך הפרויקט הם בודאי לא נעדרים ממטרד אבל לא כל כך נורא כמו שאת חושבת.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה על תשובתך. שלחתי לך מייל. אשמח אם תקרא.יום טוב לכולנו.  לת
        RACHEL | 25/11/2013 15:25