תמ"א 38 - בית פרטי

  • תמ"א 38 בבית פרטי
    חזי | 24/11/2013 11:15

    שלום
    בבעלותי בית בן 80 מ"ר משנות ה-60 ללא ממ"ד. מגרש כ-300 מ"ר. ברצוני להוסיף ממ"ד (בתוספת לשטח הבנוי של הבית) .
    האם תמ"א 38 חל על בתים פרטיים? האם הבית שבבעלותי עומד בתנאים?
    תודה מראש

    • תמ"א 38 - בית פרטי
      עו"ד אילן הלוי | 24/11/2013 13:07

      הזכויות הניתנות על פי התמא 38 לא חלות על הבית שלך. עדין אין מניעה כי תוסיף ממ"ד. אם המגרש הוא 300 מ"ר ובני רק 80 מ"ר אני מעריך כיקיימות זכויות בניה לא מנוצלות לרבות תוספת ממ"ד.

      ממליץ כי תיגש לעיריה לברר נושא זה.

      אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • תמא 38
        חזי | 24/11/2013 13:40

        ביררתי בעירייה. ניתן להוסיף ממ"ד - רק ע"י הפיכת חדר מהמבנה הקיים לממ"ד (זכויות הבנייה לא מאפשרות הרחבה אלא בניית קומה נוספת).
        לכן, חשבנו להשתמש בתמא 38 ולהרחיב את הבית ע"י הוספת חדר שהוא ממ"ד.
        מדוע הזכויות לא חלות על הבית שלי?
        תודה מראש

        • הרחבת בית
          דניאל מאייר אדר' | 25/11/2013 09:04

          תכנית החיזוק תמ"א 38 חלה על מבנים בבניה רוויה.ניתן להוסיף ממ"ד בקומה העליונה בתנאי ש 70% מהקירות שלו יורדים לקומת הקרקע, או ניתן להסתפק בחדר מחוזק.יש לבדוק בעיריה את נושא ניוד השטחים,כלומר האם ניתן להעביר חלק מהשטח של הקומה העליונה העתידית, לקומה התחתונה וע"י זה לבנות את הממד בקומת הקרקע.

        • תמ"א 38 - ממ"ד
          עו"ד אילן הלוי | 25/11/2013 10:19

          שלום חזי!

          ראה התשובה של דניאל בהמשך. בנוסף - אחת הדרישות הכלולות בתמא 38 היא כי הוא חל על בנינים מעל 400 מ"ר. זה לא המצב אצלך.   עדין לא הייתי מוותר כל כך מהר לעיריה. ממד לא נחשב כשטח עיקרי אלא כשטח שירות. התכסית שאתה ציינת אינה גבוהה.  צריך לבדוק בתוכניות החלות על המגרש האם אין אפשרות להוספת שטחי שירות בקומת הקרקע. אני חושב שרצוי כי תתיעץ עם אדריכל מקומי בענין זה.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום ת"א 38

        • תמ"א 38 - ממ"ד
          עו"ד אילן הלוי | 25/11/2013 22:44

          התמא קובעת כי הזכויות על פיה לא ינתנו לבתים בהם בנוי או ניתן לבנות פחות מ- 400 מ"ר.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38