תמ"א 38 - פנטהאוס

  • תמ"א פינוי בינוי בעלי דופלקס
    חנה | 22/11/2013 20:30

    יש לי דירת פנטהאוז דופלקס. ועד הבית התקשר עם יזם לצורך פינוי בינוי תמא 38. בהצעה הראשונית שמסרו לי נאמר שאקבל דירה בקומה גבוהה יותר אבל לא את הפנטהאוז, ופיצוי כספי על הגגות. בקרוב אסיפת דיירים ונאמר שהנציגות שתיבחר תייצג את כולם כלפי היזם וכלפי הקבלן, וגם הוזכר שיתבעו את הסרבנים. מה עלי לעשות וכמה זה דחוף?

    • תמ"א 38 - פנטהאוס
      עו"ד אילן הלוי | 24/11/2013 09:46

      חנה שלום!

      אם הגג שלך אז הם לא יכולים לעשות כל פרויקט ללא הסכמתך. לא ניתן לחייב אותך לוותר על רכוש פרטי. לכן אם את בעיקרון מסכימה לפרויקט כל מה שנשאר הוא לוודא שהתמורה שאת מקבלת היא הוגנת ולוקחת בחשבון את זכויותייך בגג הפרטי. בכל מקרה אין מה להבהל ולא ניתן לתבוע אותך בשל סרוב להפרד מהגג.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

    • תמ"א 38 - פנטהאוס
      עו"ד אילן הלוי | 24/11/2013 09:46

      חנה שלום!

      אם הגג שלך אז הם לא יכולים לעשות כל פרויקט ללא הסכמתך. לא ניתן לחייב אותך לוותר על רכוש פרטי. לכן אם את בעיקרון מסכימה לפרויקט כל מה שנשאר הוא לוודא שהתמורה שאת מקבלת היא הוגנת ולוקחת בחשבון את זכויותייך בגג הפרטי. בכל מקרה אין מה להבהל ולא ניתן לתבוע אותך בשל סרוב להפרד מהגג.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • גם כשמדובר בתמ"א 38/2 ?
        חנה | 24/11/2013 13:29

        מדובר בהריסה ובנית חדש