תמ"א 38 - מכירת דירה

  • דייר שעומד למכור את דירתו
    חיה | 20/11/2013 17:22

    בבניין שלנו רוצים לעשות תמא 38 ( הוספת ממד ומרפסת וחיזוק הבניין ). דייר אחד רוצה למכור את הדירה ולא חותם. מה זה אומר? כמו כן איזה ערבויות צריך לקבל מהיזם ועל חשבון מי העו״ד. תודה

    • תמ"א 38 - מכירת דירה
      עו"ד אילן הלוי | 21/11/2013 09:06

      חיה שלום!

      דייר זכאי לחתום את דירתו גם לפני החתימה. מרגע שמכר אז צריך לפנות למי שקנה ממנו כדי שיחתום על ההסכם. אני מניח כי לא יהיו בעיות כי בדרך כלל מי שקונה דירה בבנין שעומד לעבור פרויקט צמא יודע את זה ואפילו סביר כי בגלל זה קנה את הדירה.

      יש ערבויות מקובלות בהסכם כזה על מנת להבטיח שהיזם עומד בהתחייבויותיו. עורך הדין שלכם ידע לבקש מה שצריך.

      כמקובל בהסכמי תמ"א שכרו הסביר של עורך הדין של הדיירים משולם על ידי היזם.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38