תמ"א 38 - שתיים וחצי קומות

  • שתים וחצי קומות במקום קומה וחצ
    דורית | 19/11/2013 11:25

    בבנין בו אני גרה החלו עבודות תמא 38 לאחר היתר.
    החלו חיזוקים נגד רעידות אדמה כאשר אושרה
    קומה וחצי . היזם כיום בא בהצעה לבנות שתים וחצי קומות
    במקום קומה וחצי ושאנו הדיירים נקבל גם ממד בנוסף
    כתמורה וכך יהיה לו יותר כדאי . טוען שלא מרוויח מספיק . במידה והדיירים יאשרו יפנה היזם לעיריה בבקשה תוך כדי המשך העבודות . כמובן שמפתה לקבל גם ממד .
     לגבי קומה וחצי סוכם שנקבל מעלית ומרפסת שמש . האם הדבר כדאי ואפשרי ? מה לגבי הכתבות שמכון התקנים
    מזהיר מבניית שתים וחצי קומות ומבקש להסתפק
    בקומה וחצי ? האם יש אמת בכך ?
    אודה על תשובתכם המהירה.

    • תמ"א 38 - שתיים וחצי קומות
      עו"ד אילן הלוי | 19/11/2013 13:45

      שלום דורית!

      ברור שלקבל ממד יותר וטב מלא לקבל ממד. מה שאת בעצם רוצה לדעת הוא האם מה שהיזם מציע לכם הוא תמורה הוגנת עבור הקומה הנוספת שהוא מקבל?   אני לא יודע לענות על זה ללא נתוניםן. מה שברור הוא שאתם לבד לא תנצלו את הזכויות הנוספות.

      בנוסף - צריך לוודא עימו שלוחות הזמנים לביצוע לא משתנים וגם לבדוק שלא צריך לרענן את הבטחונות ולהתאים לפרויקט המעודכן.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38