תמ"א 38 - נפגע?

  • נפגע תמא 38
    שלמה | 19/11/2013 08:21

    שלום
    מהנדס שגר אצלנו בבניין מקדם תמ"א 38, יש לו כבר תוכניות על הנייר והוא מבקש את חתימתינו, הוא נותן לנו ממד מעלית וחיזוק מבנה, אנו גרים בקומה ראשונה ומרגישים שאולי אנו מרוויחים ממד וחיזוק מבנה אבל בכללי אנו נפגעים:
    1. אנו משפחה אם ילדים ובחתימה אנו מוותרים כמעט על כל שטחי החוץ של בניין. מה שאומר שלילדים לא יהיה היכן לשחק
    2. אנו כעת בדירה נוחה עם איכות חיים מסביבנו ירוק ושקט, בתמא אמורות להיות חניות מתחת לחלון שלנו וגם שביל גישה לבניין
    3. המעלית לא תשמש אותנו אנו בקומה ראשונה שהמעלית לא תגיע אליה (5 מדרגות) ואנו הולכים לשלם על זה במשך עשרות שנים, סכום מצתבר של החזקה חשמל ביטוח וכ"ו
    4. קולטים וממים החמים הולכים לעלות לקומה 7 כיום הם נמצאים בקומה 4 והמים מגיעים אלינו לאחר 20 שניות.
    5. תוספת של עוד 6 דיירים לבניין.

    כאשר הסברתי לשכן המהנדס שיחסית לכולם אני לא מרוויח הרבה ומצד שני אני ממש נפגע הוא טען שהוא לא יכול לתת לי מה שהוא לא נותן לכל השאר למרות שהוא מבין שאני נפגע קצת יותר מכולם לעומת הרווח.

    לדוגמא בקשתי מרפסת בתור פיצוי והוא אמר שלכולם זה לא כדאי לו כלכלית ולי לבד הוא לא יכול לעשות

    מה אתם ממליצים לי לעשות?

    • תמ"א 38 - נפגע?
      עו"ד אילן הלוי | 19/11/2013 14:06

      שלמה שלום!

      כמו שאתה אומר היזם נותן לכם ממ"ד וכן מחזק את הבנין מפני רעידות אדמה. לא כתבת אבל אני מוסיף - היזם משדרג גם את חזות הבנין לרבות לובי כניסה ואת המערכות בבנין.

      את כל זה אתה מקבל ללא תשלום כספי. למה זה לא כדאי?

      אין לי תשובה לגבי הילדים - אני מניח שהם יגדלו וימצאו לעצמם מקומות משחק אחרים, אם באמת אין יכולת להמשיך ולשחק בחצר הבנין.

      לגבי המעלית - ככזה זה. גם אני גר בקומה שניה ומשלם עבור אחזקת המעלית כמו מי שגר בקומות גבוהות יותר. הוא מצד שני משלם על נקיון חדר המדרגות שאינו משתמש בהם בכלל. בסופו של דבר זה לא צריך להיות הרבה כסף. יחד עם זאת - אני מבין שאתם גרים בקומת ביניים - אתה יכול לבקש שחלקך בהוצאות המעלית יהיה קטן יותר.

      לא חושב שיש בעיה עם הקולטים והדוד. עובדה היא שיש הרבה בנינים גבוהים וגם אנשים בקומות נמוכות מתקלחים וחיים בסדר.

      אכן יהיו עוד דיירים בבנין. זה המחיר למה שאתם מקבלים.

      לא ניתן לבנות לך מרפסת אם אין לכולם. העיריה לא תאשר את זה.

      אני מציע שתשב עימו עוד פעם ותנסו להגיע להסכמות בהתאם למה שכתבתי לך.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38