תמ"א 38 - בטחונות

  • א-מ
    תמ"א 38/2 הריסה ובינוי | 18/11/2013 16:36

    vהזדמן לידי דו"ח כספי של רשות ניירות הערך של היזם.

    בדו"ח רשום את שנת 2012 סיימה החברה עם תזרים  מזומנים  שלילי נטו בקופה בסך: -3.041 מליון ש"ח ועם תשואה להון של -11.6 %.

    את יוני השנה סיימה החברה עם מזומנים  של -0.448 מליון ש"ח כאשר ביוני אשתקד  היו ברשותה מזומנים של 2.2 מליון ש"ח.
    התשואה להון ביוני אשתקד היתה :  מינוס 5.5 %
    גם ההתחייבויות השוטפות של  החברה   ביוני השנה הן בסך : 252 0 מליון ש"ח עם הכנסות  של אפס
    גם אשתקד ההכנסות היו  68 אלף ש"ח

    האם במצב ענינים זה לא מסוכן לחתום עם חברה כזו?

    כנראה בגלל זה החברה מוכנה לתת ערבויות רק עם קבלת היתר בנייה וכו', אבל מצד שני דורשת מהמוכרים  מתן אישור לרישום הערת האזהרה בטאבו היום!?

    • תמ"א 38 - בטחונות
      עו"ד אילן הלוי | 19/11/2013 14:12

      אכן לא נראה שלחברה יש פעילות רבה. מצד שני זו עדין חברה נסחרת בבורסה והשקיפות כלפיה בודאי יותר גדולה מאשר של כל חברה אחרת שתבוא אליכם. אני מניח שיש בטחונות בהסכם.

      בכל הסכמי התמא נותנים ערבות רק בתחילת הביצוע ולא עם חתימת הסכם. אין בכך שום דבר חריג.

      במרבית ההסכמים רושמים הערת אזהרה לטובת היזם סמוך לאחר החתימה. ההערה נועדה להבטיח גם את היזם וגם את בעלי הדירות שלא יהיו בעלי דירות שימכרו את הדירה לצד ג' בלי שאלו יחתמו על ההסכם וכן שלא יחתמו במקביל עם יזם אחר. במקרה כזה שומרים אצל עורך הדין שלכם יפוי כוח לביטול הערת האזהרה במקרה של הפרה מצד היזם. גם בכך אני לא רואה חריג.

      אני כמובן לא יודע על איזה חברה מדובר אבל מתוך מה שכתבת אני לא רואה סיבה מיוחדת לפסול את אותה חברה.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • א-מ
        תמ"א 38/2 | 19/11/2013 18:27

        איך בודקים את המצב הםיננסי כולל מצב חובותהחברה ופסקי דין, קיימים לחובתה--אם יש?

      • א-מ
        תמ"א 38/2 | 20/11/2013 05:46

        חוזה , שנחתם הוא מול שני מנהלים של חברת בנין ושל חברת יזום והשקעות
        בניספח לחוזה שמציין כי את הערבות הבנקאית יקבלו המוכרים מבנק בישראל, מופיעה חותמת של חברה חדשה , שכאמור לא היתה פעילה ומפסידה בשנתיים האחרונות
        כמו כן נודע עכשו כי היזם והקבלן או/ו שניהם הקימו
        חברת ניהול  בורסאית  שתרכוש /תקבל את  מיזמי הבנייה
        של היזם והקבלן ותנהל אותם למשך כשלוש שנים
        המוכרים חתומים כאמור עם חברות אחרות וגם מסכימים למסור הערת אזהרה לטובת  שתי החברות הראשונות בסמוך לחתימת החוזה ומבלי לקבל שום ערובות ותכניות בנייה ומיפרט טכני בסמוך לחתימת החוזה.

        אם תוך שלוש שנים לא יתקבל ליווי בנקאי , חברת הניהול תחזיר את פרויקט הבנייה לחברה המקורית , שייתכן שאיתה חתומים  הדיירים

        בינתיים הערתהאזהרה לטובת היזם והקבלן או לטובת החברה שלא היתה פעילה , בתוקף והמוכרים יצטרכו להתפלל לטוב

        האם במצב זה המיעוט חייב לחתום או עדיף לאור הסיבוך צלא לחתום ולחכות למפקח?

        • תמ"א 38
          עו"ד אילן הלוי | 21/11/2013 09:10

          ממבול השאלות באותו נושא אני מבין שנושא הבטחו8נות וזהות היזם מאוד מציקה לך. אני מאוד ממליץ כי תלך ליעוץ משפטי עם עותק ההסכם ועם כל מסמך אחר שיש לך שרלבנטי לענין על מנת שתקבל יעוץ לאחר שבחנו את כל החומר הרלבנטי.

          בכל מקרה אומר כבר כי להמתין 3 שנים עבור הדיירים על מנת לקבל תשובה שאין פרויקט זה הרבה מידי זמן.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ:א 38

          • א-מ
            תמ"א 38/2 | 21/11/2013 13:58

            תודה על התשובות עד כה
            אני מבין כי להמתין שלוש שנים לליווי בנקאי, שמשמעותו גם להמתין לקבלת הערבות הבנקאית, זה יותר מידי זמן.

            כיוון שלא נקבע גובה הערבות בעת החתימה , יתכן שבזמן הפינוי של הדירה, ערכו יהיה נמוך מהריאלי.

            האם במיקרה שהמיעוט לא חותם, עליו לנמק לפני העו"ד או/ו הדיירים או/ו הקבלן , מדוע הוא לא חותם?

            או הנימוקים שלו יימסרו רק למפקח?

            באיזה שלב  ותוך כמה זמן משוער , המפקח פונה למיועט

            שלא חתם?

            האם היזם יכול להתקדם עם הגשת המיסמכים לעיריה וכו.