תמ"א 38 - הצמדות גינות

  • תמ"א 38
    גילה | 17/11/2013 11:02

    שלום רב
    בבניין בעל 4 דיירים ישנה הסכמה של 75% לביצוע תמ"א 38 עיבוי והרחבה של הבניין הקיים,בעליי  דירות הקרקע מבקשים להצמיד אליהם את הגינה  מאחור כפיצוי כתנאיי להתקדמות  מול יזמים(אני גרה בקומה השנייה ומסכימה לנושא,השכנה הצמודה אליי בקומה השנייה מתנגדת הן לתמ"א והן להצמדת הגינה)  היות והם רואים עצמם נפגעים מהחניות ומהמעלית שמיועדת יותר לשימוש קומות העליונות .
    שאלתי האם במסגרת התמ"א ניתן  להצמיד את הגינות ? על אף שיש ברשותינו הסכמה של 75%  בלבד למהלך של התמ"א
    תודה על תשובתכם

    • תמ"א 38 - הצמדות גינות
      עו"ד אילן הלוי | 17/11/2013 15:05

      גילה שלום!

      מותר להצמיד גינות שהן רכוש משותף כיום במסגרת הסכם תמ"א. אם יש 75% בפרויקט של תוספת בניה מעל הקיים זה רוב מספיק והוראה כזאת הבסכם היא אפשרית.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • הצמדת גינות?
        שרון | 21/11/2013 10:14

        האם להצמדת הגינות ולאחוז ההסכמה לכך כפי שבא לידי ביטוי בתשובתך יש משמעות בגודל כלומר האם הגינה תהיה שווה /אחרת לגודל נניח המרפסות שמקבלים האחרים?

        • תמ"א 38 - הצמדת גינות
          עו"ד אילן הלוי | 21/11/2013 14:45

          שרון שלום!

          קודם כל להבהיר- הרוב הדרוש בהסכם תמא 38 הוא 2/3 ולא 75%. פשוט את ציינת שכבר חתמו 75% כך שזה מעל הרוב הדרוש.

          לעיתים בהסכמי תמא של תוספת בניה- במידה ומוסיפים מרפסות שמש לדירות למעלה ומאחר ולא ניתן להוסיף מרפסות שמש בדירות למטה אז מפצים אותם בדרך של הצמדת שטח גינה. לדעתי היחס גינה/מרפסת צריך להיות 1:1 אבל כל סטיה קטנה גם היא סבירה.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          • הצמדת גינה
            שריי | 25/11/2013 00:52

            האם  ניתן לבצע הצמדת גינה  משותפת  מעבר ליחס 1:1 גינה / מרפסת ובתנאי של הסכמת הדיירים  המסכימים לתמא    (מעל 2/3 אך לא 100% מהשכנים).

            • תמ"א 38 הצמדת גינה
              עו"ד אילן הלוי | 25/11/2013 22:02

              לדעתי כן ובלבד שיש הגיון בהצמדה במסגרת הסכם התמא. למשל - דירות בקומת קרקע לא מקבלות מרםסת שמש וגם לא נהנות ממעלית שתותקן ואולי גם פתאום קרובות לחניות שלא היו קודם. אם הצמדת הגינה גם ביחס יותר גבוה מ1:1 מאזנת תמורות אלו אז לדעתי התשובה חיובית ואז די בקבלת רוב כנדרש בהסכמי תמ"א.

              במידה ואין הצדקה בהצמדה כחלק מהאיזונים בהסכם אז יש אפשרות שיראו זאת כהוצאה של חלק מהרכוש המשותף והצמדה לדירה ספציפית. במקרה כזה יהיה ויכוח אם נדרש רוב של 75% או 100%.

              בכל מקרה כענין של טקטיקה - הייתי מכניס זאת להסכם התמ"א. מי שחותם ממילא מסכים גם לכך. מי שלא מסכים להסכם ממילא יתבע בפני המפקחת ושם יתכן שגם נושא ההצמדה יעלה ויתכן שלא.

              אילן הלוי, עו"ד
              מנהל פורום תמ"א 38

            • תמ"א 38 הצמדת גינה
              עו"ד אילן הלוי | 25/11/2013 22:02

              לדעתי כן ובלבד שיש הגיון בהצמדה במסגרת הסכם התמא. למשל - דירות בקומת קרקע לא מקבלות מרםסת שמש וגם לא נהנות ממעלית שתותקן ואולי גם פתאום קרובות לחניות שלא היו קודם. אם הצמדת הגינה גם ביחס יותר גבוה מ1:1 מאזנת תמורות אלו אז לדעתי התשובה חיובית ואז די בקבלת רוב כנדרש בהסכמי תמ"א.

              במידה ואין הצדקה בהצמדה כחלק מהאיזונים בהסכם אז יש אפשרות שיראו זאת כהוצאה של חלק מהרכוש המשותף והצמדה לדירה ספציפית. במקרה כזה יהיה ויכוח אם נדרש רוב של 75% או 100%.

              בכל מקרה כענין של טקטיקה - הייתי מכניס זאת להסכם התמ"א. מי שחותם ממילא מסכים גם לכך. מי שלא מסכים להסכם ממילא יתבע בפני המפקחת ושם יתכן שגם נושא ההצמדה יעלה ויתכן שלא.

              אילן הלוי, עו"ד
              מנהל פורום תמ"א 38