תמ"א 38 - התנגדות דיירים

  • התנגדות דיירים
    בעז | 28/10/2013 06:51

    אם יש כמה מתנגדים במצב של רוב . האם הקבלן יכול לבצע את הפרויקט בלי לתת למתנגדים תוספת בדירתם  ? והאם זה מהווה אמצעי לחץ  ? בתודה

    • תמ"א 38 - התנגדות דיירים
      עו"ד אילן הלוי | 28/10/2013 14:15

      שלום בועז!

      קודם כל היזם לא יכול לבצע את הפרויקט מבלי לקבל הסכמה של כולם. רוב של הסכמה הוא מקבל ישירות מבעלי הדירות. אם השיג רוב כזה- אז המפקח יכול לאשר את ביצוע ההסכם למרות התנגדות המיעוט. אני לא חושב שהמפקח יאשר סנקציה נגד מיעוט בדרך של אי ביצוע תוספת עבורם. אבל הוא כן יכול להטיל הוצאות משפט על המיעוט המנתנגד.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • לאילן , כהמשך לתשובתך
        boaz | 28/10/2013 14:50

        הי
        אתה אומר שהוא לא יכול לבצע את הפרויקט מבלי לקבל הסכמה של כולם  ? אם כך אז מה פרוש ה 66%  ? לא ברור ההבדל שאתה מסביר. אם המפקח מאשר לו למרות שמיעוט לא חתם ה אם הוא חייב משהו למיעוט הזה  ?
        בתודה , בעז

        • תמ"א 38 - המשך
          עו"ד אילן הלוי | 28/10/2013 16:35

          רוב של 66% במקרה של תוספת קומות מעל הקיים או של 80% במקרה של הריסה ובניה הוא הרוב הנדרש לפי חוק החיזוק (שמו העממי של החוק) כתנאי מקדמי להגשת התביעה בפני המפקח. אם אין רוב כזה אין סמכות להגיש את התביעה. המפקח עצמו לא מפלה בין מי שחתם ומי שלא חתם אלא מאשר או לא מאשר או מאשר בסייגים את ההסכם. כמ ושאמרתי הוא גם יכול להיטיל הוצאות משפט על המתנגד.  החובה על המפקח שהוא ערכאה מעים שיפוטית, לתת החלטה נכונה ללא הפליה בין בעלי הדירות.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          • המשך
            בעז | 29/10/2013 08:04

             הי אילן
            אז זה לא מובן מדבריך.  אם להגשת התביעה למפקח דרוש רוב של 66% הרי האם נדרש כמו שכתבת לעיל הסכמה של כולם לגיצוע הפרויקט  ? האם זה מכול הוראות התמ''א או שזה מתוך היבטים פרקטיים  ?  עדיין לא ברור ההבדל שהיצגת בנושא
            2) אתה מדבר על הוצאות משפט שאפשר להטילן על המתנגד  - איזה משפט ובאיזה עניין , בקונטקס של תכתובת זו
            בתודה
            בעז

            • תמ"א 38
              עו"ד אילן הלוי | 29/10/2013 15:13

              הרוב הנדרש של 2/3 הוא תנאי מקדמי על פי חוק החיזוק להגשת התביעה בפני המפקח על בתים משותפים. אם אין רוב כזה לא ניתן להגיש בפניו את התביעה כנגד אלו שמסרבים לחתום. זה קבוע בחוק המקרקעין חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה.

              המפקח הוא ערכאה שיפוטית וכמו כל ערכאה המכריעה היא יכולה לחייב את הצד המספיד בהוצאות המשפט.

              אילן הלוי,  עו"ד
              מנהל פורום תמ"א 38

      • א-מ
        תמ"א 38/2 -ערבות בנקאית וחוק מכר | 29/10/2013 10:16

        האם חוק המכר ( דירות) חל  על  המוכרים?

        אם מיעוט לא חותם בגלל בעיית הגדרה  של הבנק :

        הבנק מוגדר בהסכם כבנק או כל גורם פיננסי אחר

        היזם טוען שזה בנק אבל בהסכם הוא לא כותב אלא כמצויין לעיל?

        אם לא יוגדר כבנק או כחברת ביטוח והמיעוט לא  חתם, האם המפקח יכול לאלצו לחוזה כזה דרקוני?