תמ"א 38- ממתי סמכות המפקח

  • סמכות המפקח על המקרקעין
    אוהב ציון | 26/10/2013 23:08

    שלום רב. האם יש למפקח על המקרקעין הסמכות לאשר הוספת בניה לדירות מכוח תמ"א 38 לפני או גם ללא קבלת היתרי בניה מהרשות המקומית? תודה ושבוע טוב.

    • תמ"א 38- ממתי סמכות המפקח
      עו"ד אילן הלוי | 27/10/2013 10:40

      על פי החוק ניתן להגיש תביעה בפני המפקח על בתים משותפים מרגע שנתקבלה החלטה לאשר את הבקשה להיתר הבניה. אישור זה ניתן פרק זמן לא ארוך לפני הוצאת היתר הבניה והוא מותנה בתנאים כמו- תשלום אגרות והיטלים ככל שיש וכו'.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • סמכות המפקח
        אוהב ציון | 27/10/2013 10:56

        תודה על התגובה, וסליחה על חוסר ההבנה. לא ברור לי מדוע פונים למפקח בתביעה. כמו כן לא ברור לי היכן מתקבלת ההחלטה לאשר את הבקשה להיתר בניה, האם החלטה זו נמצאת בידי הרשות המקומית או המפקח? אשאל את השאלה בניסוח אחר, האם דיירים יכולים לעקוף את הרשות המקומית ולפנות ישירות למפקח על המקרקעין על מנת לקבל אישור להיתר בניה מכוח תמ"א 38? סליחה על חוסר ההבנה ותודה מקרב לב על הנכונות לסייע. שבוע טוב.

        • האם אפשר לקבל תשובה לפנייתי??
          אוהב ציון | 29/10/2013 10:24

          פניתי בשאלת הבהרה לעניין האפשרות לעקיפת הרשות המקומית ופניה ישירה למפקח על המקרקעין ע"מ לקבל היתר לתוספות בניה מכוח תמ"א 38, פינוי בינוי, או ממ"דים. לא הבנתי אם אישור המפקח לבניה תלוי בקבלת היתר הבניה מהרשות המקומית או לא. במילים אחרות, האם תוספת בניה מהסיבות הנ"ל חייבת לעבור דרך הרשות המקומית או שניתן לקבל כל האישורים וההיתרים רק מידי המפקח? אודה מאוד לתשובה. בברכת יום טוב.

        • תמ"א 38 - סמכות מפקח
          עו"ד אילן הלוי | 29/10/2013 15:25

          מתנצל על העיכוב במתן התשובה.
          אני אנסה לעשות סדר בתהליך.

          קבלת היתר היא הליך תכנוני המטופל מול מחלקת הנדסה בעיריה הרלבנטית. אי אפשר לעקוף אותה. אפשר להגיש ערר על החלטותיה לוועדת ערר.

          המפקח על בתים משותפים לא מתעסק בצד התכנוני אלא בצד הקניני. מאחר והרכוש המשותף שיך גם לדייר הסרבן אזי כדי לאכוף עליו את הוראות הסכם התמ"א מגישים נגדו תביעה הנדונה אצל המפקח על בתים משותפים. זו ערכאה מעין שיפוטית שסמכותה לדון בסכסוכים ין בעלי דירות באותו בנין משותף. למפקח יש סמכות על פי החוק לאשא את ביצוע הסכם התמא על אף התנגדות אותם דיירים. כמו שאמרתי זה לא מייתר ולא מסלול עוקף למסלול התכנוני.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          • תודה על ההברה. תשובה ברורה.. ברכות.  לת
            אוהב ציון | 29/10/2013 22:02