תמ"א 38 - אישור דיירים

  • אישור דיירים
    אבי | 18/10/2013 09:15

    אלו השאלות שאודה על קבלת תשובה
    1. האם קול של בעל שטח קטן שוה לבעל שטח גדול(אחוזים שונים ברכוש המשותף)
    2.אם דירה שייכת למספר (אחים/שותפים) והחלק המשמעותי תומך ובעל אחוזים נמוכים מתנגד כיצד הם נספרים?
    3.האם דין חנות כדין דירה

    • תמ"א 38 - אישור דיירים
      עו"ד אילן הלוי | 20/10/2013 10:43

      לצורך ספירת הרוב הנדרש צריך שיתמכו בהסכם רוב מקרב סך כל בעלי היחידות בבית המשותף והמחזייקים ביחד 66/80 אחוזים מהרכוש המשותף. כך שאם מדובר בבעל דירה קטנה אז קולו נספר כבעל דירה אבל יתכן שבגלל אחוזי האחזקה הנמוכים ברכוש המשותף עדין לא יגיעו לרוב הדרוש.

      במידה וורוב משמעותי מקרב בעלי דירה ספציפית תומכים אז הדירה כולה נספרת כתומכת. יתכן והמתנגד ינסה לטרפד זו אך לדעתי, העדר הסכם ספיציפי בינהם התומך בטענותיו, התנגדותו תדחה.

      חנות היא גם חלק מהרכוש המשותף ועל כן היא נספרת כמו דירה רגילה.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • דירה עם מספר בעלים - אופן חישוב ההסכמה/ההתנגדות
        אבי | 21/10/2013 14:54

        עו"ד הלוי, אשמח אם תוכל לומר לי באיזה חוק מצוין שכאשר רוב משמעותי מקרב בעלי דירה ספציפית תומכים אז הדירה כולה נספרת כתומכת. למשל, מצב שבו יש שלושה בעלים רשומים בטאבו של דירה מסוימת, שניים מהם תומכים, אחד נפטר, ומקרב היורשים של הנפטר יש רוב של 2/3. מדובר בפרויקט של תמ"א הריסה ובניה. תודה.

        • תמ"א 38 - מספר בעלים
          עו"ד אילן הלוי | 22/10/2013 14:49

          שלום אבי!
          חוק המקרקעין קובע כי החלטת רוב מספיקה לניהול רגיל של הדירה המשותפת. כמובן יהיה ויכוח בענין זה אבל לדעתי הפרשנות תהא מקילה, בודאי לאור החשיבות הציבורית בבנין מוגן מרעידות אדמה מחוזק ומחודש.

          בנוסף - חוק המקרקעין (חיזוק ביתם משותפים מפני רעידות אדמה) קובע כי ... המפקח רשאי לאשר את ביצוע העבודה על פי תביעה של בעלי דירות שבמועד ההגשה היו בבעלותם שני שליש / שמונים אחוז וכו'.   מאחר ולכל אחד מיחידי בעל הדירה יש זכות בעלות על כל גרגר בדירה, אז בעצם התנאי מתמלא והמפקח קונה סמכות לדון ולאשר. כמובן שהוא עדין יכול להקשיב לבעלים המשותפים באותה דירה ולהשתכנע בטיעוניהם.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

    • מרתף
      אבי | 20/10/2013 13:23

      בבנין מרתף הרשום כיחידת טאבו נפרדת (20מ"ר)
      רשומה על שם חברה שנסגרה לפני כ50 שנה ובעליה נפטר.
      כאשר מחשבים את אחוז התומכים האם אפשר להתעלם מיחידה זאת?

      • תמ"א 38 - מרתף
        עו"ד אילן הלוי | 20/10/2013 15:12

        לכאורה סופרים אותה כאחת מהיחידות ובהתאם את אחוז אחזקתה ברכוש המשותף. מצד שני- יחידה במרתף היא במרבית המקרים יחידה לא חוקית שנבנתה ו/או השימוש בה נעשה בניגוד להיתר הבניה. בשנים עברו לא בדקו את ההתאמה בין היתר הבניה לתשריט רישום הבית המשותף ועל כן כנראה הצליחו לרשום את היחידה במרתף כיחידת רישום נפרדת. אם היחידה הזו היא לשון המאזניים אצלכם אני לא הייתי פוחד ומנסה את מזלי מול המפקח על בתים משותפים.
        לגבי החברה עצמה- אם יש מספר חברה אז אפשר להוציא את תדפיס החברה ומשם את בעליה ודרך בעליה שנפטר את יורשיו. טרחה אבל לא בלתי אפשרי.

        אילן הלוי, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38