תמ"א 38 -שכר עורך דין

  • אי הסכמות על שכר טרחה + מבנה משפטי של היזם + נאמנות של העו"ד
    מוטי | 04/10/2013 01:39

    שלום רב,
    אנו דיירים העומדים לחתום על הסכם תמא 38/2 (פינוי בינוי)

    1. לאחר כחודש של התעסקויות והתדיינות על סעיפי ההסכם של התמ"א - העו"ד עוד לא סגר שכר טרחה מול היזם!!
    העו"ד המלווה שלנו מבקש מהיזם 50% משכר הטרחה במעמד חתימה ההסכם (והשאר לאורך התהליך). היזם מתנגד, ואמר שלאחר עשרות הסכמים כאלה, זו דרישה מאד חריגה, ומקובל לשלם 10%-25% בחתימת ההסכם. היה 'פיצוץ' והתקשרות בינהם - נעצרה! מה מקובל בתחום? מה נחשב לסביר?

    2. היזם שלנו הינו 'קרן' ולא 'חברה', העו"ד אומר שהקרן מבחינה משפטית הינה יישות מאד מסובכת של חברה+שותפות, וכל אחת מהן מורכבת מעוד תתי חברות, ציטוט: "ובקיצור- אין אבא ואמא ליזם ויש חברה ללא תוכן או גב כלכלי שעומדת מולכם בהתקשרות.".
    לפרוייקט יש בנק מלווה, וכל הערבויות.
    האם במבנה הנ"ל של הקרן חושף אותנו לאיזה שהם סכנות, במידה ו"משהו קורה?".

    3. היזם המליץ לנו להחליף עו"ד, ושלח הפניה ל 3-4 משרדי עורכי דין שכבר מייצגים דיירים בפרוייקטים אחרים שלו, ושאיתם כלשונו "אפשר לרוץ קדימה", האם יתכן שהמשרדים שמייצגים את הדיירים (אך מקבלים את התשלום מהיזם בהרבה פרוייקטים) יאבדו את הנאמנות לנו - הדיירים, כדי לא להפסיד את היזם שמפנה אליהם עוד ועוד עבודה?

    בתודה מראש

    • תמ"א 38 -שכר עורך דין
      עו"ד אילן הלוי | 06/10/2013 21:36

      מוטי שלום!
      אם הבנתי נכון עורך הדין שלכם במומ על ההסכם המלא שיחתם מול היזם. לדעתי הדרישה של עורך הדין שלכם לקבל 50% בחתימת ההסכם היא מאוד סבירה ואפילו מעבר לכך. אולי לא הבנתי נכון את המצב. אבל אם כמו שכתבתי אז היזם פשוט מטעה.
      לא הייתי נבהל מהעובדה שהיזם הוא קרן. אבל בכל מקרה אתם צריכים להבדוק על מי מדובר ואילו בטוחות אתם מקבלים.
      ההפניה של היזם לעורכי דין אחרים פשוט מקוממת אותי כקולגה. אני מניח שבחרתם עורך דין רציני ואין שום סיבה להחליפו רק בגלל שהיזם מעדיף זאת. תתנו לעורך הדין שלכם גב והכל יסתדר.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38