יש בניין שקרס בת"א בתמ"א של חיזוק ושיפוץ

  • עבודת חיזוק לא טובה
    אייל | 02/10/2013 18:52

    שלום. בבניין שלנו  יש הסכמה לתמא 38. דייר אחד מפחד שהחיזוקים נגד רעידות אדמה לא ייעשו מספיק טוב ושלמוסדות שצריכים לפקח על העבודה  כמו עיריה או  אחרים לא כל כך איכפת. האם ייתכן דבר כזה? תודה

    • יש בניין שקרס בת"א בתמ"א של חיזוק ושיפוץ קישור
      מתעניין בתמ"א | 02/10/2013 23:00

      הבניין קיבל את כל האישורים הנדרשים מהעירייה, ולמרות זאת הוא קרס במהלך העבודות, הקבלן נהרג והפועלים נפצעו ובנס הדיירים לא נפגעו כי לא היו בבניין. נכון שיש כאלה שאומרים שזה היה בניין ישן ושזה היה מקרה קונקרטי שלא מעיד על הכלל, אבל בשורה התחתונה - יש סיבה לחשוש. אני בטוח שגם בבניין הזה היו בטוחים שלא יקרה להם כלום ועדיין קרה. ראה קישור לכתבה בערוץ 2 על הקריסה.

      יש גם עוד מקרים, כמו הבניין בצפון ת"א שקרס בזמן עבודות של תמ"א 38/1 שזו היתה אחת הסיבות שיצרו את תמ"א 38/2 (הריסה ובניה). חוץ מזה, גם בבניינים שעושים עכשיו והכל נראה בסדר מבחוץ, אף אחד לא יודע איך זה יראה בעוד 10 או 20 שנה (תוספות הבניה יכולות לזוז, הבניין מבפנים נשאר ישן ורעוע, אין מספיק נסיון לגבי השאלה איך הבניה של הקומות הנוספות משפיעה על החוזק של הבניין והאם היא לא מחלישה אותו וכו'). בוא נזכור שגם לגבי שיטת הפלקל בהתחלה לא היו תלונות, הבעיות הגיעו אח"כ. הרשויות לא בדיוק ממהרות לקחת אחריות כשיש פשלה, ואני חושב שחשש שמבוסס על השכל הישר הוא לגיטימי בהחלט...

      לדעתי הפתרון היחיד הנורמלי, שאין עליו מחלוקת מבחינה הנדסית, זה תמ"א של הריסה ובניה. בקיצור, אני יכול להבין את הדייר שמפחד אצלכם.

      בניין שקרס בתמ"א 38 בת"א - חדשות ערוץ 2

    • תמ"א 38 - עבודת חיזוק לא טובה
      עו"ד אילן הלוי | 03/10/2013 08:50

      אייל שלום!   בעיקרון בשלב התכנון הקונסטרוקטור שמתכנן את חיזוקי הבנין לוקח בחשבון כמובן שיש לחזק מפני רעידות אדמה. התוכניות שלו נבדקות היטב על ידי גורם מקצועי מטעם העיריה. אותו קונסטרטור אמור לבצע גם פיקוח עליון על העבודה בפועל. בנוסף - גם לכן אמור להיות מפקח לבדיקת התאמת הביצוע לתכנון.   כמובן גם בשיקולי בחירת יזם וקבלן מבצע צריך להיות רקורד של עבודה.להגיד לך שלא יכולה להיות תקלה לא אגיד- אבל אני חושב ושבסך הכל מדובר בחיזוק חשוב שנעשה טוב ולבטח יותר טוב מהמצב הנוכחי.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38