תמ"א 38 - בית משותף

  • בית משותף
    איקס | 16/09/2013 18:36

    שלום רב
    כל הכבוד על הפורום המדהים אני מאמין שהוא מסייע להמון אנשים
    האם ניתן לבצע פירוק או הסבת בית משותף בעל תקנון מצוי
    ללא הסכמת דיירים לבית מורכב?

    • תמ"א 38 - בית משותף
      עו"ד אילן הלוי | 17/09/2013 16:42

      תודה רבה על המחמאות. זה באמת מחמם את הלב.

      "בית מורכב" מוגדר בסעיף 59 לחוק המקרקעין כבית משותף המורכב ממבנים אחדים או מאגפים אחדים אשר לכל אחד מהם כניסה נפרדת או מיתקנים נפרדים.

      אני מניח כי אתה שואל את השאלה לגבי תחולת חוק החיזוק על הבית מקום שרק "צד" אחד מסכים.

      אם אותו בית עונה על הגדרת "בית מורכב" כמו שציינתי למעלה, ועומד בתנאים נוספים הקבועים בחוק החיזוק ובהם- כי אין בביצוע העבודה במבנה או באגף כדי לפגוע בזכויותיו של בעל דירה במבנה או באגף אחר בבית המורכב;  וכן - כי ניתן לבצע את החיזוק של המנה או האגף מבלי לבצע חיזוק כאמור של מבנה או אגף אחר בבית המורכב.

      אם עומדים בתנאים אלו ויש את הרוב הדרוש אז אפשר לצאת לדרך.

      למעשה לא מבצעים פירוק ולא מסיבים בית משותף לבית מורכב. הגדרת בית מורכב היא עובדתית בלבד.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • בית מורכב
        איקס | 12/10/2013 03:56

        מה הכוונה לרוב הדרוש: האם בבית המורכב כולו, או במבנה שבו מבוצע החיזוק בלבד.
        האם פגיעה בפרטיות חסימת אויר שמש ואור וראייה מרחבית, יחשבו כפגיעה בזכויות של בעל דירה במבנה אחר בבית מורכב. הוה אומר לא עומד בתנאי חוק החיזוק.
        לתשובתך אודה

        • תמ"א 38 - בנין מורכב
          עו"ד אילן הלוי | 13/10/2013 10:11

          הכוונה לרוב דרוש באותו אגף ובלבד שאכן עומדים בתנאים הנדרשים להכרה בכך.

          קשה לי לענות לך על השאלה השניה. כל תוספת בניה משנה מצב קיים ועדין היא אינה פסולה. צריך לבדוק על מה בדיוק מדובר ומה החלופות האפשריות מבחינה תכנונית.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38