תמ"א 38 - זכויות בחדרה

  • תמ"א 38 זכויות
    אלי | 13/09/2013 17:22

    שלום
    בחדרה הוגשה בקשה לפי תמ"א 38.
    שטח המגרש 1200 מ"ר מותר לבנות בו 3 קומות 70% בניה.
    על הקרקע קיימים שני מבנים חד קומתיים  בשטח כללי של 250 מ"ר.
    מה זכויות הבניה המותרות לפי תמ"א 38.
    תודה

    • תמ"א 38 - זכויות בחדרה
      עו"ד אילן הלוי | 15/09/2013 15:16

      שלום אלי!  מאחר ואישתי היא חדרתית אז יש לי חולשה למקום. לפי מה שאתה מתאר זכויות הבניה הן 840 מ"ר עיקרי ב- 3 קומות =  280 מ"ר לקומה.   נניח שמדובר במקור ב- 4 דירות לקומה (צריך להיות כתוב בתוכנית אבל לא פרטת בנתונים), קרי שטח עיקרי לכל דירה בקומה הוא כ- 70 מ"ר. לכל דירה ניתן להוסיף על פי התמ"א עד 25 מ"ר (כולל ממ"ד. בגלל גודל המגרש לא נראה שיש בעיה של קווי בנין) = 95 מ"ר לדירה או 380 מ"ר לקומה. התמ"א מאפשרת תוספת של 2.5 קומות מעל הקיים = 5.5 קומות * 380 מ"ר = 2,090 מ"ר עיקרי + ממדים. יתכן ומאושרים עוד שטחי שירות שלא מפורטים בשאלה.

      בכל מקרה- התשובה מפורטת אבל כדי שתהיה גם יותר רצינית אני מציע לגשת למחלקת הנדסה בעיריה ולברר עוד פרטים.

      בברכה ושנה טובה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38