תמ"א 38 - הצללת מערכת פוטווולטאית

  • הצללת מער' פוטו - וולטאית
    יעקב | 12/09/2013 13:04

    שלום.
    במכתב בו דחתה הוועדה המקומית - כפ"ס את התנגדותי לתמ"א בבניין שכן, על רקע הצללת מער' פוטו - וולטאית, שנבנתה על גג ביתי, נכתב: "המתנגד לא הביא כל תימוכין בדבר הפגיעה הנטענת בפעילות והיעילות של התאים הפוטו-וולטאיים כתוצאה מהבקשה דנן".
    אבקש לציין כי לא הונחיתי ע"י הועדה המקומית להביא אישור על טענתי להצללה, עוד טרם קיום הישיבה, כפי שנדרש בדיעבד.
    ב. לא ניתנה לי ארכה להביא אישור כזה.
    ג. לא קיבלתי שום הנחיה לגבי הסמכות/ אוטריטה הנדרשת לצורך הוצאת האישור, כמו גם הנחיה לגבי טיבו של האישור הנדרש.
    * כיצד מציע לי הפורום להתמודד בסוגיה?

    ובאותו עניין, הוועדה בחרה להתעלם באופן מוחלט מדרישה לתוספת חניה עבור 8-יח' דיור חדשות ובתשובתה נכתב: "עפ"י תמ"א 38 מוסדות התכנון רשאים לאשר תוספת בניה אף אם לא ניתן להסדיר פתרון חניה בתחום המגרש".
    עיריית כפ"ס לא יזמה כל פתרון יצירתי וגם לא כפתה על היזם למצוא פתרון למקומות חנייה עבור יחידות הדיור החדשות.
    יתרה מזאת, היא כלל לא התייחסה להצעתי לבנות חניון
    תת-קרקעי מתחת לגן–ציבורי סמוך, שנמצא בבעלותה, במימון משותף שלה ושל הקבלן היזם.

    * כיצד מציע הפורום להתמודד עם אטימות וקשיון לב של הרשות המקומית?.
    בברכה.
    יעקב

    • תמ"א 38 - הצללת מערכת פוטווולטאית
      עו"ד אילן הלוי | 12/09/2013 16:12

      יעקב שלום!  הם התכוונו שהיית אמור להביא חוות דעת יועץ לפיה ביצוע הפרויקט יטיל צל על המערכת ויפגע בביצועיה. אבל תן לי להרגיע אותך - אני מעריך כי גם אם היית מביא חוות דעת כזאת ההתנגדות היתה נדחית. אתה יכול להגיש התנגדות על החלטת הוועדה לוועדת ערר ולהביא לשם את חוות הדעת. אני בספק אם יקבלו את התנגדותך גם שם.

      לגבי חניה- בעיקרון התמא מחייבת אותם בתוספת חניות לפי התקן החל אך הם רשאים במקרה שאין אפשרות לתוספת החניות לדרוש כופר חניה לצורך הקמת חניון בקרת מקום. אני מבין שהם פטרו את היזם מתוספת חניה. עדין הוא צריך לשלם כופר חניה. כן עדין זכותך לשאול ולקבל תשובה לטובת איזה פתרון חניה סמוך הולכים כספים אלו ואם לא תנת תשובה הולמת ניתן להגיש תביעה כנגד העיריה.
      אני לא יכול להתיחס להצעה קונקרטית שלך פשוט מפני שאיני מכיר את המקום.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38