תמ"א 38 - חולון

  • האם קיים סירוב מוצדק לביצוע תמ"א 38 ? והאם ידוע על קשיים מול עיריית חולון תמ"א 38/2 ?
    חן חולון | 11/09/2013 13:27

    שלום ,

    אני גר בבניין 4 קומות על עמודים אשר צמוד ל-2 בניינים נוספים.
    קיימת התארגנות לגביי ביצוע תמ"א - הוספת 2.5 קומות וקומת קרקע.
    הייזם הציע ממ"ד ומרפסת שמש, אך בפועל לא כל הדירות יוכלו להנות מהטבה זו בגלל צורת המבנה הנוכחית : אין מקום לכל התוספות הנ"ל ואחד הצדדים גובל בגבול החלקה - מרחק של 3 מטר מהגדר (לא מאמין שהעירייה תאשר יותר).
    האם סביר להתנגד לתמ"א כזו בגלל שדירתי לא תקבל פיצוי הולם ודומה לדירות אחרות ? ולא להסתכן בתביעה ?

    ע"פ הבנתי תמ"א 38/2 (במתכונת של פינוי בינוי) עדיף מהבחינה הזו שכל הדיירים יצאו מורווחים.
    משיחה עם קבלן אחד נאמר לי כי עיריית חולון מהרימה קשיים על פרוייקטים כאלו.
    האם ידוע לפורום הנכבד מידע על כך ?

    תודה רבה,
    חן

    • תמ"א 38 - חולון
      עו"ד אילן הלוי | 11/09/2013 18:13

      שלום חן מחולון!

      אני מבין שאתם בוחנים פרויקט תמא 38 של תוספת בניה מעל הקיים. אני מבין גם שבשל אילוצי בניה הדירה שלך לא מקבלת תוספות כמו דירות אחרות. עדין היזם יכול לחשוב על דריכם אחרות לשפר את דירתך. לכן אני מציע כי תתנגד במגמה שהיזם יגיע עימך להסדר הוגן. אגב- אם תתנגד אז בודאי שזה יגיע לתביעה בפני המפקח על בתים משותפים והרגשתי היא שגם הוא ינסה להגיע לפיצוי מסוים עבורך.

      לגבי הריסה ובניה- אני לא יודע על התנגדות של עירית חולון לכך. אבל יתכן שהפרויקט כולו אינו כלכלי במתכונת כזאת משום שהעלויות שלו מבחינת היזם גבוהות יותר.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • תמ"א 38 חולון
        חן חולון | 12/09/2013 09:54

        שלום ,

        אני מבין שסביר להתנגד בגלל שאני חושב שאני יוצא מופסד יחיסית לדירות אחרות , אך האם קביל להתנגד אם יציעו פיצוי שלדעתי לא יהיה הולם , ועדיין לא להיות חשוף לתביעה ?

        תודה רבה על התגובה.
        חן

        • תמ"א 38 - חולון
          עו"ד אילן הלוי | 12/09/2013 15:51

          בסופו של דבר יאשרו את ההסכם ואם יהיה צורך יאכפו אותו גם עליך. גם אם אתה תצא מורווח פחות מהיתר עדין יש חשיבות ציבורית לחיזוק הבנין מפני רעידות אדמה ואולי גם הוספת ממ"ד ובודאי חשיבות ציבורית של חידוש הבתים עצמם. מצד שני- אף יזם לא רוצה להגיע לבית המשפט. זה זמן, כסף וגם בכל זאת חוסר ודאות מסוימת. גם המפקח על בתים משותפים ינסה לגרום לצדדים להגיע להסכמה ולא לקבל החלטה.
          אם יציעו פיצוי שלא נראה לך אז השאלה היא באמת המרחק בין מה שהוצע ובין פיצוי סביר בעיניים אוביקטיביות.
          אני מאוד מציע לך להעזר בגורמים אוביקטיבים יותר על מנת לבחון את הפיצוי שמציעים לך ולהבין אם הוא סביר או לא. אני באמת לא רואה סיבה שלא תגיעו להסכמות סבירות בענין זה.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38