תמ"א 38 - דירה חלופית

  • דירה חלופית
    טליה | 31/08/2013 18:06

    בבנין שבו גרים הורי מוסיפים דירות במסגרת תמ"א 38. בגלל בעייה רפואית קשה אסור לאמי להיות במקום עם אבק. הקבלן הסכים לשלם דמי שכירות עבור דירה חלופית בזמן הבניה, אבל הוא דורש לקבל את הדירה שבבעלותם לשימושו החופשי כל עוד הם בדירה השכורה. האם זה מקובל? כמו כן הוא מוכן לשלם להם 500 ש"ח על ההובלה, שזה כמובן לא מספיק לכלום, ביחוד כשמדובר באנשים מבוגרים שקשה להם לארוז לבד. האם גם זה מה שמקובל?

    • תמ"א 38 - דירה חלופית
      עו"ד אילן הלוי | 01/09/2013 16:01

      שנה טובה טליה! ההסדר הוא הגיוני. היזם משכיר את הדירה של ההורים ובמקביל שוכר או משלם להם דמי שכירות על דירה חלופית. כך שהיזם נושא בעצם רק בהפרשי עלויות.

      לגבי הובלה - גם לי נשמע נמוך להובלה מה גם שצריך גם הלוך וגם חזור. מציע שתקבלו כמה הצעות מחיר ותחזרו אליו עם הממצאים.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • המשך שאלה
        טליה | 02/09/2013 13:11

        ההורים שלי בכלל לא מעוניינים בתמ"א הזאת . הדבר האחרון שהם צריכים בחיים,  בגילם ובמצבם הבריאותי, זה לעבור את כל הסיוט הזה של לעבור דירה פעמיים תוך זמן קצר. עם הכסף שהקציבו להם הם גם יצטרכו לשכור משהו די עלוב. בינתיים הבית שלהם יהפוך לדירה של פועלים זרים או שב"חים ומי יודע באיזה מצב היא תחזור לידיהם. זה עדיין נשמע סביר?

        • תמ"א 38 - דירה חלופית
          עו"ד אילן הלוי | 02/09/2013 15:32

          אני מבין את מצבם. אבל צריך לקחת בחשבון שזו הזדמנות להעלות את ערך הדירה, הזדמנות שלא בהכרח תחזור.
          לא יודע האם התקציב שנתנו להם מספיק או לא. ברור שהוא צריך להיות מספיק לדירה חלופית ולענין זה אני ממליץ שץעשו ברורים מוקדמים לגבי גובה שכר ההדירה.

          היזמים בדר"כ משכירים את הדירות לתקופת הביצוע. תתפלאי אבל תמיד יהיו שוכרים שמוכנים לסבול בתקופה זו בתמורה לשכר דירה הגון יותר. את יכולה וצריכה לדאוג בהסכם בין ההורים ליזם כי הוא התחייב שהדירה לא תשמש למגורי פועלים זרים וכו' וכן כי הוא אחראי להחזירה במצב כפי שיקבל. בדיוק כמו שהיית עושה בהסכם שכירות רגיל.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38