תמ"א 38 - מגרש בניצול מועט

  • מגרש בניצול מועט עם בנין לחיזוק ותוספת
    טוביה א | 21/08/2013 15:30

    לנו דירה בבנין בן 9 דירות, 3 בקומה.
    הבנין נמצא על מגרש בן כ 1800 מטר מרובע.
    שטח הבנין הנוכחי כ 650 מטר  מטר מרובע.
    הדיירים הציעו כי זכויות הבניה ינוצלו בנפרד:
    הבנין הישן יחוזק ויתווספו לו התוספות המקובלות (ממדים,מעלית,חיזוק וכולי ) .
    בשטח שלא מנוצל בן כ 1200  מטר מרובע  ייבנה בנין שיאפשר ניצול מלא של הזכויות שנותרו.
    כך יתאפשר לדיירים לממן את הבנייה החדשה ממכירת דירותיהם המושבחות !
    זה אפשרי ?
    האם כל הפעולה יכולה להיכלל בתמא 38 ?

    • תמ"א 38 - מגרש בניצול מועט
      עו"ד אילן הלוי | 25/08/2013 11:00

      שלום טוביה!  מגרש של 1800 מ"א הוא מגרש גדול יחסית ויש אפשרות להכניס בו שני בנינים ואפילו שלושה. זה תלוי בשני גורמים. האחד - מה קובעות התוכניות החלות במקום לגבי גודל מגרש מינימאלי, זכויות בניה וצפיפות. והשני - איך עומד הבנין הראשון. כלומר- אתה כותב ששטחו הוא 650 מ"ר אבל אם נוסיף לו את ההרחות המתוכננות וכן את קווי הבנין המותרים ובעיקר את צורת העמדה שלו בתוך המגרש , רק אז נוכל להבין אם יש בכלל מקום לעוד בנין.   אין שום בעיה שאתם תחזקו את הנין שלכם ואפילו תוסיפו לו ממדים. אין כאן עיסקה במקרקעין ועל כן אין חבות במס. אתם גם תקבלו את ההקלות בהיטלי השבחה בגין החיזוק הזה על הבנין שלכם. לגבי הבנין השני- זה מכר לכל דבר ויש כאן חבויות מס כמו בכל עיסקה. החוק פוטור או מקל על עיסקה במקרקעין שתמורת בשירותי חיזוק. כלומר- גם אם הייתם עושים עיסקה עם קבלן שהוא יבנה בנין בצד בתמורה לשירותי חיזוק לבנין שלכם עדין על מכר הזכויות הקיימות ולא מכוח התמא אתם תשלמו מס.
      אני דוקא הייתי בודק עיסקה של הריסת הבנין הקיים ובנית מבנה או שנים במקומו.

      אני מאוד ממליץ להעזר גם באדריכל על מנת להבין מה אפשר לעשות על המגרש שלכם וכמובן גם בעו"ד.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38