תמ"א 38 - התנגדות

  • תביעה
    אייל | 18/08/2013 08:29

    בבניין שלנו החל תהליך תמא 38. אציין כי מתחילת הדרך התנגדנו לפרוייקט (עכב זלזול וחוסר התחשבות של דיירי הקומות העליונות בעלי אינטרסים בבניין שמאד מאד מעוניינים בפרוייקט בגלל תוספת המעלית! וחלק מהם אף רוכשים דירה בתוספת החדשה). ולדעתנו לא השקיעו מספיק מחשבה בהתנהלות מול היזמים.  למשל בפרוייקט לא יוסיפו ממ"דים לדירות "מכל מיני סיבות..." ודירתינו הינה ה"נפגעת" הראשית מכל התהליך. מבחינת מיקום המעלית,חדר המכונות, חדר עגלות, חניה ועוד מפרטים טכניים ה"פוגעים" ספציפית בדירתנו.
     דירתינו הופכת מהדירה הטובה בבניין-לדירה הכי פגועה יחסית בבניין.
    הגשנו התנגדות לעירייה, שלא התקבלה.

    עקב התנגדותינו, הובהר לנו מתחילת התהליך ולאורך כל הדרך כי "לא צריך את חתימת כל הדיירים והפרוייקט ייצא לפועל גם בלי חתימה שלכם". לאחרונה קיבלנו תביעה מעו"ד החברה היזמית מול המפקחת על הביניינים המשותפים. ונאמר לנו ע"י היזם (שהפך למעין "חבר-נגדי") שזה רק משהו טכני על מנת לבצע שינוי בתוכניות הבניין המשותף, ואין בזה משום הסכמה כלשהי לפרוייקט. ואם לא נחתום על זה נזומן למשפט.
    א. מהו בדיוק מסמך זה לתיקון בית משותף?
    ב. האם יכולים לחייב אותנו לחתום?
    ג. מה יקרה אם לא נחתום?
    ד.האם חתימתנו עליו מהווה איזו הסכמה עתידית/ראשונית לפרוייקט?
    ה.  מה עושים הלאה?....
    ארוך ומייגע אבל תודה מראש הכל אופן !

    • תמ"א 38 - התנגדות
      עו"ד אילן הלוי | 18/08/2013 11:18

      לא ברור כל כך מהתאור באיזה שלב אתם נמצאים. זה נראה כאילו היזם הגיש בקשה לשינוי צו הבית המשותף על מנת ליצור יחידה רישומית חדשה. אם אתם מתנגדים לתוכנית אני מציע לא לחתום על שום דבר ולא להסכים לשום דבר בודאי לא לפני שאתם מקבלים יעוץ משפטי פרטני למקרה שלכם.
      אני מאוד ממליץ על כך גם כדי לקבל תמונת מראה שתבינו אם להתנגדות שלכם יש בסיס והאם אולי בהדברות עם היזם ניתן לפתור חלק מהחששות.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38