האם העברת נכס ללא תמורה לקרוב משפחה נחשבת להברחת נכסים?

|

העברה ללא תמורה והברחת נכסים

טל 02/05/11
בית שמעבירים אותו ללא תמורה על שם בן משפחה קרוב בעקבות חשש מכינוס נכסים בקשר לחוב בנק/נושים, האם חוקי או שיש לנושים/בנק יכולת לעקוב אחר הנכס ולעקל אותו גם אם הוא על שם בעלים אחרים? האם המצב שונה לטובה אם הנכס ירשם על שם חבר וא על שם בן משפחה? תשובה דחופה בבקשה

הברחת נכסים - העברה ללא תמורה

עו"ד אברהם ללום מנהל 02/05/11
השאלה שבמחלוקת על פי השאלה שלך הינה -האם העברת הבעלות בנכס לקרוב מהווה הברחת נכסים והאם לפיכך יש לראות את הקרוב לאחר העברה כבעלים של הנכס ?! לשאלה זו אענה עד כמה שניתן בקצרה במסגרת הפורום !!!

במקרה ותיק כזה יגיע לבית המשפט, בית המשפט בין יתר הדברים יבקש שהצד השני הטוען להברחת נכסים יעמוד בנטל הראיה הדרוש במשפטים אזרחיים בהם מתקיים חשש למעשה פלילי (הברחת נכסים). הבסיס למקרים מסוג זה כפי שנקבע בעליון הינם, "המוציא מחברו עליו הראיה" ולפיכך נטל ההוכחה להוכיח את הטענות, על המבקש קרי הטוען.

לגבי המשך השאלה, אני לא חושב שזה המקום לתת יעוץ בעניין מבלי להכיר את התיק היטב ובכלל ראוי שעו"ד ייעץ לך בפגישה אישית.

בהצלחה

אברהם ללום, עו"ד
מנהל הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הירקון 5 בני ברק, מגדל לייף קומה 21.

03-7522722

office@lalumlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן