כיצד משפיע תיקון חוק מכר דירות על חוזה שנחתם לאחר אפריל 2008?

|

חתימת חוזה לםני קבלת היתר בניה

איציק 28/03/11
קניתי דירה חדשה מקבלן לפני שהיה בידי הקבלן היתר בניה. במקום אחד בחוזה רשום שהסטיה המקסימלית המותרת הינה עד 2%. במקום אחר רשום שעקב זה שאין היתר בניה יתכנו שינויים בגודל ובמבנה של הדירה. בפועל מסתבר שהמרפסת קטנה ב 10% מהגודל שעליו חתמתי והקבלן נאחז בסעיף הנ"ל כדי להצדיק את הסטיה ואינו מוכן לפצות אותי במאומה.

על השאלה ענה לי כאן מישהו (תודה עו"ד אברהם ללום) שהשאלה המרכזית מתי נחתם החוזה בהקשר לתיקון האחרון של חוק מכר דירות.
ובכן בדקתי וראיתי שהתיקון הנ"ל בוצע באפריל 2008 ואילו החוזה שלי נחתם ביוני 2008 ז"א אחריו.
האם זה עובד לטובתי או להפך?
תודה
איציק

חוק מכר דירות

עו"ד אברהם ללום מנהל 28/03/11
התיקון עובד לטובתך, בהתאם לחוק מכר הנך רשאי לפנות אליו במכתב ולהביא בפניות את האמור בהסכם במקביל לאמור בחוק המכר ולפי תשובתו ניתן להחליט כיצד לפעול.
תקנות התכנון והבנייה והן צו מכר דירות הינם דינים שנועדו להגן על רוכשי דירות.
חוק מכר דירות, המטרה - להבטיח שהדירה אותה מכר המוכר על הנייר תהיה זהה לדירה שאותה יקבל הקונה בפועל. עקב המטרה שבה עוסק החוק – בנייה, הותר למוכר לסטות בשיעור של 2%, ואולם סטייה זו הוזכרה לגבי מה שנקבע בין הצדדים ולא לגבי מה שנקבע בתקנות התכנון והבניה.


שיהיה בהצלחה

אברהם ללום, עו"ד
מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הירקון 5 בני ברק, מגדל לייף קומה 21.

03-7522722

office@lalumlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן