האם המכתב מהווה איום לא כדין בהקשר לתלונת שווא במשטרה?

|

האם מדובר באיום לא כדין?

rani 28/06/13
האם מדובר באיום לא כדין? יש לי סכסוך עסקי עם חברה מסויימת, היועץ המשפטי של החברה שידל עובד בחברה להגיש נגדי ידיעות כוזבות במשטרה ולאחר מכן שלח לי מכתב ובו הוא מתיח שקרים כאשר הוא אינו מאמין באמיתותם ובסופו הוא מאיים ש"אם המשיך להנתנהל באופן לא ראוי כלפי חברייתנו ונציגיינו שהרי גם אנו נפנה לכל גורם אחר העומד לרשותנו, דבר שאיננו מעוניים לעשות" - כאשר מדובר באיום מרומז לתלונת שווא במשטרה.האם יש פה איום לא כדין? שהרי ברור לי שהוא מאיים להגיש נגדי תלונת שווא במשטרה, הוא פשוט משתמש במשחק מילים כדי שזה לא יראה כך אבל מדובר באיום מרומז.הוא שולח לי מכתב שכולל שקרים ביודעין ובזדון שקשורים לתלונה השקרית במשטרה, אותם שקרים מקשרים אותי לעבירה הפלילית שהוא ניסה להעליל עליי - ולבסוף מאיים באיום מרומז בתלונה במשטרה, הוא בבירור רוצה שאני אחשוב שהוא יכול בקלות להגיש נגדי תלונת שווא במשטרה ולעשות לי בעיות, האם האם הנוסח של האיום פה מהווה איום אסור?האם העובדה שהתלונה הגשה על ידי אדם אחר והמאיים הוא לא זה שהגיש נגדי את התלונה מהווה סחיטה באיומים? הרי הוא לא מאמין בתום לב באמיתות התלונה והתוכן במכתב.האם קבולנה פלילית על איום תהיה אפקטיבית פה?



מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין פליליים

איומים מרומזים

עו"ד אמיר מורשתי 30/06/13
רני יקר, אתה כבר שאלת אותי ארוכות לגבי הנושא והסברתי לך שעל פניו לא נראה, כי יש כאן איום.
יחד עם זאת, אם תצליח להוכיח, כי מאחורי המכתב "התמים" לכאורה טמונים איומים בהגשת תלונה שקרית אודותיך במשטרה, הרי בוודאי שיש כאן איומים.
לדוגמא: נניח אדם שולח פרחים להולדת בנה הבכור של עורכת דין.
על פניו נראה שזו התנהגות יפה אם מדובר בעורכת הדין שלו שהוא ביחסים טובים עימה. אך אם יתברר שהוא שלח הפרחים לפרקליטה הממונה על התיק הפלילי כנגדו- הרי שסביר שנראה בכך איום בהתנהגות- הן על עצם בירור כתובת מגוריה והן לאור ידיעת והפרטים האישיים דוגמת זהות מין הילוד והעובדה שהוא הבכור.
כך שישנם סוגים שונים של איומים וחלקם אינם מפורשים אך עדיין מעבירים מסר מאיים מאוד, כשהכול תלוי בנסיבות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן